Antena 3 CNN Actualitate C.E. suspectează România că a acordat ajutoare de stat companiei Nokia

C.E. suspectează România că a acordat ajutoare de stat companiei Nokia

C.E. suspectează România că a acordat ajutoare de stat companiei Nokia
14 Feb 2008   •   21:00

Scandalul Nokia se amplifică. Comisia Europeană suspectează România că ar fi acordat ajutoare de stat companiei Nokia. În acest context, ar putea fi declanşată o investigaţie oficială, care să lămurească situaţia. Informaţia este, deocamdată, vehiculată de surse comunitare. Potrivit acestora, oficialii de la Comisia Europeană nu ar respinge nici demararea unei proceduri de infringement împotriva României, pe această temă.

Întregul scandal a început când compania Nokia a decis închiderea fabricii de la Bochum, din Germania, şi deschiderea uneia la Cluj, în România. Europarlamentarii germani au acuzat în repetate rânduri compania finlandeză că foloseşte bani europeni pentru noua fabrică. În apărarea României a sărit chiar şi preşedintele Comisiei Europene, care a negat acuzaţiile.

Jose Manuel Durao Barroso a declarat că România a folosit fonduri europene doar la punerea la punct a parcului tehnologic de la Cluj-Napoca. ?E adevărat că Uniunea Europeană, prin programul PHARE, a finaţat un parc industrial în România unde investesc acum mai multe companii?, a recunoscut preşedintele Comisiei Europene.

Barroso le-a atras însă atenţia germanilor că România este ţară membră a Uniunii Europene. ?Dacă investiţiile merg din Finlanda în Germania, de ce nu ar putea merge din Germania în România??

Oficialul european le-a amintit, de asemenea, europarlamentarilor, că Bruxelles-ul a propus crearea unui fond care să acopere pierderea de locuri de muncă în eventualitatea relocării companiilor către ţări din afara UE.

Antena 3

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close