Antena 3 CNN Actualitate C.T. Popescu: nota internă dată de directorul TVR este o formă de presiune

C.T. Popescu: nota internă dată de directorul TVR este o formă de presiune

C.T. Popescu: nota internă dată de directorul TVR este o formă de presiune
16 Oct 2007   •   14:16

Directorul ştirilor TVR a fost audiat la Clubul Român de Presă. Consiliul de onoare a discutat astăzi difuzarea de către televiziunea publică a filmului flagrant care îi incriminează pe foştii miniştri ai Agriculturii, Remeş şi Mureşan. Preşedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, a anunţat concluziile Consiliului de onoare, subliniind că interesul public justifica difuzarea filmului. "Codul deontologic al CRP nu a fost încălcat în litera lui prin decizia luată de directorul de ştiri al TVR." Consiliul a admis că s-a comis ?un număr de erori profesionale de către departamentul de ştiri, dar ele nu sunt de natură se afecteze adevărul, mesajul în legătură cu cei doi miniştri prezenţi în film?, a precizat C.T. Popescu.

Şi Consiliul Naţional al Audiovizualului va solicita Televiziunii Române nota internă transmisă de preşedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, către Direcţia de Ştiri, în legătură cu materialele Remeş - Mureşan. CNA va verifica dacă prin nota transmisă de Sassu Directorul Departamentului Ştiri de la TVR, s-a încălcat articolul 6 din Legea audiovizualului.

În ceea priveşte intervenţia preşedintelui TVR, Alexandru Sassu, nota internă pe care acesta a emis-o a fost catalogată de CRP drept ?o formă de presiune asupra jurnaliştilor din departamentul de ştiri?. Cu toate astea, Consiliul a stabilit că Rodica Culcer ?ar fi putut să decidă difuzarea în continuare a materialului, indiferent de nota lui Alexandru Sassu, având în vedere cum a fost ea formulată?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Preot alungat cu scandal din biserică, într-un sat din Iași
x close