Antena 3 CNN Actualitate Câinii din Capitală ar putea fi sterilizaţi în totalitate, în câţiva ani (VIDEO)

Câinii din Capitală ar putea fi sterilizaţi în totalitate, în câţiva ani (VIDEO)

Câinii din Capitală ar putea fi sterilizaţi în totalitate, în câţiva ani (VIDEO)
26 Iun 2010   •   20:22



În câţiva ani, câinii fără stăpân din Bucureşti ar putea deveni amintire. Patrupedele vor fi sterilizate, nu eutanasiate. Primăria a încheiat un acord cu ONG-urile care protejează animalele, iar marea sterilizare ar trebui să înceapă chiar de luna viitoare.

Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor speră ca în câţiva ani cei se vor plimba pe străzile capitalei sa fie surprinşi când văd vreun patruped dând târcoale tomberoanelor.

Luna viitoare echipele vor începe să adune câinii comunitari. Porblema apare după deparazitare şi sterilizare, căci ei se vor întoarce tot pe stradă. Lucru deloc văzut cu ochi buni de prefectul Capitalei, adeptul eutanasierii lor.

Locuitorii Capitalei s-au cam saturat de promisiuni oi aoteapta sa vada rezultate. În niciun caz sângeroase.

Iubitorii animalelor au găsit soluţia. Vor steriliza nu doar câinii de pe stradă, ci şi pe cei din gospodării. Stertilizarea unui câine va costa în jur de 20 de euro. ONG urile vor ca într-o zi sa sterilizeze în jur de 100 de câini, de 10 ori mai mult decât face acum primăria. Un calcul simplu arată că într-o lună în jur de 3.000 de câini nu vor mai reprezenta o problemă pentru bucureşteni. Iar într-un an, mai toata populaţia canină a Capitalei nu va mai putea avea urmaşi. O populaţie numeroasă, pentru că, oficial, 40.000 de câini stau la mila trecatorilor, iar dintre ei doar 25% au fost sterilizaţi.



Sursa foto: Observator

Observator

×
Subiecte în articol: caini maidanezi Primăria Bucureşti ONG
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close