Antena 3 CNN Actualitate Călăraşi: Fetiţa de doi ani şi jumătate care a căzut într-un puţ a fost scoasă. Copilul a murit (VIDEO)

Călăraşi: Fetiţa de doi ani şi jumătate care a căzut într-un puţ a fost scoasă. Copilul a murit (VIDEO)

Călăraşi: Fetiţa de doi ani şi jumătate care a căzut într-un puţ a fost scoasă. Copilul a murit (VIDEO)
Sursa foto: SMURD
09 Iul 2009   •   09:45
UPDATE: După opt ore de la începerea operaţiunilor de salvare, fetiţa a fost scoasă din puţ, dar din păcate copilul nu mai era în viaţă.

Operaţiune extrem de dificilă în localitatea Vâlcelele din judeţul Călăraşi. 12 persoane încearcă de aproape şase ore să scoată dintr-un puţ de zece metri adâncime o fetiţă de doi ani şi jumătate.

Incidentul s-a petrecut, joi dimineaţă, în jurul orei 8.45. La faţa locului se lucrează cu un excavator, au ajuns acolo şi un elicopter SMURD şi o ambulanţă.

Zeci de oameni veniţi la faţa locului au dus o luptă contra-cronometru pentru a scoate copilul în viaţă la suprafaţă. Fetiţa a comunicat cu părinţii ei în primele minute după ce a căzut în puţ. După aceea, nu a mai dat niciun semn.

Speranţele s-au reaprins după aproape trei ore, când, susţine tatăl micuţei, aceasta ar fi strigat numele fratelui ei.

La faţa locului au ajuns două echipaje SMURD şi o ambulanţă. În puţ a fost introdus un tub de oxigen pentru a îmbunătăţi calitatea aerului.



Fetiţa şi cei doi fraţi au fost lăsaţi în grija tatălui, mama plecând dimineaţă la câmp.

Pentru a ajunge la copil, lucrătorii ISU au săpat cu un excavator o groapă în jurul puţului adânc de zece metri. Operaţiunea este foarte riscantă din cauză că puţul are un diametru de doar 18 centimteri.





În urmă cu aproape opt ani, o operaţiune de salvare asemănătoare a avut loc în comuna Voluntari. O fetiţă de doi ani, care căzuse într-un puţ, a fost salvată de o tânără de 18 ani. Numele acesteia este Oana Furnică şi, datorită curajului de care a dat atunci dovadă, a ajuns pe prima pagină a ziarelor şi a fost decorată de preşedintele ţării.

Pe 11 iunie 2001, o fetiţă de doi ani şi jumătate din comuna Voluntari a căzut în puţul din curtea casei sale, la o adâncime de 12 metri. Autorităţile s-au dovedit, însă, neputincioase - s-au chinuit timp de opt ore să scoată fetiţa din puţ, iar printre cei implicaţi în operaţiunea de salvare a fost şi un echipaj al brigăzii antitero a SRI.

Soluţia salvatoare a fost tânăra Oana Furnică, în vârstă de 18 ani. Aceasta locuia în Voluntari, în casa unui sirian, unde avea grijă de copiii acestuia. I s-a propus să o salveze pe fetiţa care căzuse în puţ, iar ea a fost de acord. Avea mai putin de 40 de kilograme, aşa ca încăpea în puţul de numai 36 de centimetri diametru.

A fost legată de brâu cu o frânghie şi coborâtă în adânc. Ajunsă în apropierea fetiţei, a încercat s-o apuce de subsuori, dar nu a reuşit. A fost trasă înapoi şi a încercat din nou. De data aceasta, a apucat-o de mâini pe fetiţa de doi şi jumătate şi a ţinut-o bine, până când a fost trasă afară.

Fapta sa a ajuns pe prima pagină a tutoror ziarelor din ţară. Imediat după operaţiunea de salvare, Oana a fost copleşită de donaţii, iar municipalitatea din Voluntari i-a oferit o casă. Preşedintele de atunci, Ion Iliescu, i-a acordat Medalia Naţională Pentru Merit clasa a III-a, pentru ?abnegaţie şi eroism".

Antena 3

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close