Antena 3 CNN Actualitate Călăraşi. Un copil a murit la spital după ce a fost tratat pentru o fractură

Călăraşi. Un copil a murit la spital după ce a fost tratat pentru o fractură

Călăraşi. Un copil a murit la spital după ce a fost tratat pentru o fractură
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Aug 2010   •   13:20

Un băiat de opt ani a murit, după ce a fost adus, vineri seară, cu o fractură la Spitalul Municipal Olteniţa. Părinţii copilului îi acuză pe medici de malpraxis, transmite Mediafax.

Băiatul a fost trimis acasă vineri după ce i-a fost aplicată o atelă gipsată la spital, iar duminică a revenit în unitatea medicală pentru control.

"În momentul în care a revenit în spital pentru control copilului i s-a făcut rău, era palid, iar echipa medicală a constatat că acesta a intrat în comă. În jurul orei 16.00, copilul a fost intubat şi resuscitat şi a decedat în jurul orei 17.30. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, poate a fost vorba despre o embolie cerebrală. Echipa medicală a făcut tot ceea ce prevede protocolul în asemenea situaţii, dar copilul nu a mai putut fi salvat ", a declarat directorul interimar al Spitalului Municipal Olteniţa, Liliana Petculescu.

Copilul a fost dus la morga Spitalului Judeţean din Călăraşi, luni fiind aşteptate rezultatele necropsiei.

Medicii sunt acuzaţi de malpraxis de familia băiatului. Ei susţin că băiatul era "perfect sănătos" când fost internat şi că avea doar o rană la genunchi, după ce a căzut în parc şi s-a lovit.

Copilului i s-ar fi făcut rău, conform unchiul copilului, imediat după ce medicii i-au pus o soluţie perfuzabilă cu antibiotic.

Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi a început o anchetă în acest caz.

Un caz asemănător s-a petrecut la sfârşitul lunii mai la Spitalul Judeţean din Slatina. Un copil în vârstă de nouă ani a murit atunci la patru zile după ce a fost adus la unitatea medicală pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

Conducerea spitalului a decis, în acest caz, desfacerea contractelor de muncă ale celor doi medici care l-au tratat pe copil.

Antena3.ro

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close