Antena 3 CNN Actualitate Călătorie virtuală în vremea imperiului Bizantin. Curs on-line cu 150 de elevi ai Şcolii Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Călătorie virtuală în vremea imperiului Bizantin. Curs on-line cu 150 de elevi ai Şcolii Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Peste 150 de copii înscrişi la Cursul de Istoria Artei de la Școala Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României au făcut o călătorie virtuală în vremea Imperiului Bizantin. Ghidaţi de artistul plastic Daniela Mihai, elevii au descoperit arhitectura şi pictura acelor vremuri.

Călătorie virtuală în vremea imperiului Bizantin. Curs on-line cu 150 de elevi ai Şcolii Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
de Claudia Popovici    |    13 Noi 2020   •   19:45

Cursul a avut o parte teoretică, dar și o serie de prezentări interactive. Copiii au aflat informaţii inedite despre arhitectura și pictura bizantină.

Daniela Mihai profesor coordonator Școala FDVDR: "În ceea ce privește stilul bizantin am ales două monumente reprezentative, biserica Sfânta Sofia și biserica San Vitale din Ravenna"

Copiii au învăţat noile noţiuni cu uşurinţă, pentru că lecţia a fost construită din analiza unor imagini. Pe baza lor, au comentat şi au fost încurajaţi să-şi exprime părerile. 

Daniela Mihai profesor coordonator Școala FDVDR: "Partea de teorie am încercat să o susțin vizual prin cât mai multe imagini. Tot ceea ce discutăm este însoțit de imagini."

Maria locuiește de 4 ani în Germania. S-a bucurat de curs pentru că i-a îmbogăţit cunoştinţele, dar şi pentru că s-a simţit mai aproape de România, ţara în care s-a născut. 

Bunda Maria, cursant Școala FDVDR: "M-am înscris la acest curs ca să pot afla mai multe despre istoria artei. Am făcut un tur virtual prin Biserica Sfânta Sofia în Istanbul."

David și Casiana sunt, şi ei, pasionaţi de istorie şi artă. David speră să poată călători să vadă operele despre care a învăţat la curs. Iar Casiana este la un liceu de artă, iar noile cunoştinţe o vor ajuta în carieră. 

Pusdrea David, cursant Școala FDVDR: "M-am înscris la acest curs deoarece îmi place foarte mult să călătoresc, să aflu cât mai multe lucruri despre locurile pe care le vizitez."
Biteș Casiana, cursant Școala FDVDR: "Foarte interesant, este captivant, învăț foarte multe lucruri noi despre artă."

Cursul face parte din programa Școlii Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close