Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: Nu avem nevoie de FMI

Călin Popescu Tăriceanu: Nu avem nevoie de FMI

Călin Popescu Tăriceanu: Nu avem nevoie de FMI
Sursa foto: stirea zilei
15 Ian 2009   •   20:29

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitat la emisiunea Ştirea Zilei, cu Gabriela Vrânceanu Firea. Timp de o oră, fostul prim-ministru a dezbătut toate subiectele de interes ale românilor. A fost prima apariţie televizată din acest an, a lui Călin Popescu Tăriceanu.
În opinia fostului premier, ordonanţa privind eliminarea cumulului pensiei cu salariul de la stat s-a dorit a fi o lovitură de imagine. ?Dăm un smenal foarte prost, pentru că limitam dreptul la muncă. Pensionarilor care lucrează nu li s-a făcut un favor, ei au fost angajaţi pentru valoarea lor.? este de părere Tăriceanu.
Tăriceanu a criticat activitatea guvernului nou înfiinţat, considerând că este incapabil să structureze un set de măsuri pentru a contracara efectele crizei economice.?Noi suntem cu o economie care începe să resimtă din plin efectele crizei financiare şi guvernul Boc anunlează măsurile anti-criză şi nu pune nimic în loc. Nu am să plec de la premiza că ceea ce a făcut guvernul meu a fost perfect. Prioritatea actualului guvern ar trebui să fie măsurile anti-criză. Nu să anuleze măsurile cabinetului meu şi să nu pună nimic în loc." a declarat fostul prim ministru.
Potrivit fostului premier, pentru a-şi putea respecta promisiunile din campanie, actualul guvern va trebui să modifice codul fiscal. "Constat că promisiunile cu care partidele aflate acum la putere au sedus electoratul, sunt abandonate. Pentru a-şi respecta promisiunile, partidele vor trebui să recurgă la modificarea sistemului fiscal, adică vor trebui să crească o serie de taxe şi impozite.?
Eventualitatea accesării unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional nu pare să reprezinte o opţiune pentru România, în actualul context, este de părere Tăriceanu. În opinia sa, fondurile comunitare europene sunt soluţia pentru actuala situaţie de criză. ?Nu avem nevoie de un împrumut. România este membră a UE şi există posibilitatea de a discuta cu CE de a face un program, un pachet de măsuri şi în cazul în care ar exista greutăţi să ne acorde asistenţă. Nu este nevoie de FMI. România nu are nevoie de asistenţa FMI, dacă bugetul va fi adoptat mai repede.? a spus el joi seară la emisiunea Ştirea Zilei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close