Antena 3 CNN Actualitate Camere de supraveghere a bagajelor la Aeroportul Băneasa

Camere de supraveghere a bagajelor la Aeroportul Băneasa

Camere de supraveghere a bagajelor la Aeroportul Băneasa
10 Feb 2008   •   13:45

Conducerea aeroportului Băneasa ia măsuri împotriva celor care fură din bagajele pasagerilor. În zonele unde sunt manevrate bagajele, vor fi montate camere de supraveghere, care înregistrează toate mişcările angajaţilor. Sistemul funcţionează deja pe aeroportul Otopeni. Tot mai mulţi pasageri ai curselor aeriene reclamă că la destinaţie s-au trezit cu bagajele golite.

În urmă cu doi ani, mai mulţi angajaţi ai aeroportului Henri Coandă au fost surprinşi de camerele de supraveghere în timp ce furau din valize şi din coletele din cargo. Pagubele s-au ridicat la aproape un milion de euro. Pe cursele aeriene din şi dinspre România se pierd anual peste 50.000 de bagaje.

Pentru a reduce numărul acestor pierderi, dar şi furtul din bagaje, conducerea aeroportului Băneasa va monta un nou sistem de supraveghere. La nivel internaţional principalele companii care au operaţiuni pe piaţa din România au avut anul trecut o rată de întarziere de 14 bagaje la 1.000 de pasageri.

"Anul trecut am avut un caz foarte ciudat. La un zbor, jumătate dintre pasageri au venit fără bagaje. Eu nu am mai întâlnit aşa ceva", a declarat Ştefan Mladin, directorul general al Aeroportului Băneasa.

Noul sistem de supraveghere ar putea deveni operaţional de anul viitor.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close