Antena 3 CNN Actualitate Campania de colectare a deşeurilor electrocasnice, la a doua ediţie

Campania de colectare a deşeurilor electrocasnice, la a doua ediţie

Campania de colectare a deşeurilor electrocasnice, la a doua ediţie
18 Apr 2008   •   18:04

A doua ediţie a campaniei de colectare a deşeurilor electrocasnice se desfăşoară sâmbătă în oraşele din ţară cu mai mult de 20.000 de locuitori. Cei care vor să scape de aparatele electrocasnice vechi, trebuie să le scoată în faţa locuinţelor, urmând ca acestea să fie ridicate de echipe specializate. Ulterior echipamentele vor fi reciclate. Colectarea deşeurilor va avea loc în 110 oraşe din ţară şi va fi similară celei din noiembrie 2007.

Prin această campanie, ministerul vizează şi educarea populaţiei cu privire la importanţa reciclării deşeurilor electrocasnice. Atilla Korodi a declarat că în urma campaniei de anul trecut, peste 70 de primării organizează frecvent astfel de acţiuni. Ministrul Mediului a mai spus că data campaniei de colectare a fost aleasă la 19 aprilie deoarece coincide cu perioada de curăţenie de sărbători.

În urma campaniei de anul trecut, la nivel naţional s-au strâns peste 600 de tone de deşeuri electrice într-o singură zi, reprezentând mai mult de jumătate din cantitatea colectată de la populaţie în cursul anului 2006.

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close