Antena 3 CNN Actualitate Când face mai mult rău decât bine tratamentul cu plasmă. Medicul Virgil Musta: ”Agravează insuficiența renală”

Când face mai mult rău decât bine tratamentul cu plasmă. Medicul Virgil Musta: ”Agravează insuficiența renală”

Tratamentul cu plasmă este într-adevăr unul care "le poate salva viața pacienților cu forme grave de COVID-19. Nu terminalii, nu formele critice. Dar cei gravi, care se află în secțiile de Terapie Intensivă, pot fi salvați de tratamentul cu plasmă", spune medicul Virgil Musta.

Când face mai mult rău decât bine tratamentul cu plasmă. Medicul Virgil Musta: ”Agravează insuficiența renală”
de Andreea Cigolea    |    23 Sep 2020   •   11:15

Șeful secției și coordonatorul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara spune că, din păcate, un număr foarte mic de români vindecați de COVID-19 donează plasmă în acest moment.

"Deși, atunci când pleacă din spital, mulți promit că vor veni să doneze, că vor ajuta, în momentul în care ar trebui să meargă să doneze, nu toată lumea dă curs. În plus, dintre pacienții vindecați de COVID-19, nu toată lumea are suficient de mulți anticorpi."

La Timișoara, "doar 5 pacienți au beneficiat de tratament cu plasmă, dar asta mai demult. Apoi, nu am mai avut nici noi, nici județele limitrofe", explcă medicul Musta și toți cei 5 pacienți tratați cu plasmă la Timișoara s-au vindecat. 

Tratamentul cu plasma nu este bun pentru toți bolnavii de COVID

 
Tratamentul cu plasmă nu li se administrează însă tuturor pacienților cu COVID-19, ci în anumite condiții: "Este util în anumite etape, la anumite forme ale bolii, la anumiți pacienți - de exemplu, pacienții cu insuficiență renală au contraindicație, pentru că dacă le dai, le agravează insuficiența renală.­­­

×
Subiecte în articol: plasma Virgil Musta
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close