Antena 3 CNN Actualitate Când lupul e paznic la oi. Vei fi uimit cine sunt hoţii maşinilor de lux din Capitală

Când lupul e paznic la oi. Vei fi uimit cine sunt hoţii maşinilor de lux din Capitală

Când lupul e paznic la oi. Vei fi uimit cine sunt hoţii maşinilor de lux din Capitală
Sursa foto: foto: sportscarcup.com
14 Mai 2012   •   20:53

Mai mulţi funcţionari ai Registrului Auto Român sunt audiaţi de procurori. Inspectorii sunt bănuiţi că fac parte dintr-o reţea de hoţi de maşini de lux. Suspecţii acţionau numai după ce îşi urmăreau zile la rând viitoarele victime pentru a le învăţa programul. O dată furate, maşinile ajungeau pe mâna angajaţilor RAR, care schimbau seriile de identificare. 22 de percheziţii au făcut ofiţerii de la serviciul Furturi Auto, inclusiv în sediul RAR din Voluntari. Printre cei suspectaţi că au cumpărat o maşină înmatriculată fraudulos de membrii grupării s-ar afla şi patronul unui club de fotbal.

Şapte dintre suspecţii de furturi de maşini de lux audiaţi luni la Serviciul Furturi Auto din Capitală au fost reţinuţi, cercetările în acest caz vizând şi un funcţionar de la Registrul Auto Român (RAR) care ar fi luat mită, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
   
"Până acum, s-a dispus reţinerea a şapte persoane. Audierile continuă", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu.
   
Poliţiştii au făcut, luni dimineaţă, percheziţii la 23 de adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, fiind vizate 27 de persoane suspectate de furturi de maşini de lux, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.
   
Potrivit lui Niculae, poliţiştii aveau de pus în executare 27 de mandate de aducere, membrii grupării care se ocupa cu furtul de autoturisme de lux urmând să fie audiaţi.
   
În acest caz, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, în 9 mai, începerea urmăririi penale faţă de 21 de persoane, pentru infracţiuni de luare de mită, înşelăciune, fals, tăinuire, dare de mită sau abuz în serviciu.
   
"În data de 14.05.2012, a fost declanşată o acţiune de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Furturi de Autovehicule, cu sprijinul Serviciului Omoruri, Serviciului Investigaţii Criminale şi Serviciului Investigarea Fraudelor", se arăta într-un comunicat de presă al Parchetului Capitalei.

×
Subiecte în articol: hoti masini de lux
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close