Antena 3 CNN Actualitate Capcana îngheţată a lacului Siutghiol a luat CINCI suflete. Cu jumătate de oră înainte de TRAGEDIE, asistenta din elicopter îşi sunase iubitul să-i spună că e ÎNSĂRCINATĂ

Capcana îngheţată a lacului Siutghiol a luat CINCI suflete. Cu jumătate de oră înainte de TRAGEDIE, asistenta din elicopter îşi sunase iubitul să-i spună că e ÎNSĂRCINATĂ

Capcana îngheţată a lacului Siutghiol a luat CINCI suflete. Cu jumătate de oră înainte de TRAGEDIE, asistenta din elicopter îşi sunase iubitul să-i spună că e ÎNSĂRCINATĂ
de O.P.    |    16 Dec 2014   •   05:34

Aripile îngerilor de la SMURD s-au rupt aseară într-un moment fatidic. Elicopterul în care se aflău patru oameni s-a prăbuşit în capcana aproape îngheţată a lacului Siutghiol din Mamaia.

Un medic, o asistentă ÎNSĂRCINATĂ, un pilot şi un copilot au strigat până în ultima clipă după ajutor.

Din pacate, pentru ei nu s-a mai putut face nimic. În urma lor rămân dramele şi frustrarea că cei care salvează vieţi zi de zi nu au mai putut fi salvaţi la rândul lor.

Rămân şi multe semne de întrebare legate de intervenţia tardivă a pompierilor şi de modul în care aceştia au ajuns la epava aflată în mijlocul lacului.

Căutări maraton pe lacul Siutghiol până la primele ore ale dimineţii. Echipele de scafandri şi medicii de la SMURD au dus o lupta contractronometru pentru a-i salva pe cei patru eroi prăbuşiţi în lac.

Prima a fost găsită doctoriţa din elicopter care a murit la spital, la câteva ore după ce a fost scoasă din apa aproape îngheţată.  Copilotul a fost scos la mal după ce a stat 5 ore în apă. Era în stop cardiorespirator. La fel a fost găsit şi pilotul. 

În jurul orei patru a fost scoasă şi asistenta medicală, care îşi anunţase iubitul că e însărcinată, cu puţin timp înainte de a se urca în elicopter. După această tragedie, celelate ŞAPTE elicopterele SMURD de la serviciile din ţară au fost oprite la sol.

Elicopterul SMURD adusese un pacient de la Tulcea. În jurul orei 16 şi 20 în timp ce se întorceau către Tulcea s-au prăbuşit în lacul Siutghiol, în dreptul staţiunii Mamaia. Martorii de pe mal au sunat imediat la 112 şi autorităţile au anunţat că la bordul aparatului erau patru persoane: pilotul, copilotul, un medic şi o asistentă.

Prima echipă de salvatori a găsit-o pe doctoră de la SMURD la suprafaţa apei, prinsă de epava elicopterului.

Femeia avea hipotermie severă pentru că apa lacului Siutghiol avea în jur de 0 grade Celsius. Medicii au început imediat resuscitarea chiar pe malul lacului.

După aproape 40 de minute, femeia a fost transportată la spital, dar starea ei era critică. A murit câteva ore mai târziu, aproape de miezul nopţii.

Între timp, pe lacul Siutghiol, salvatorii căutău celelalte 3 victime. Au reuşit să-şi găsească încă un coleg în jurul orei 21.30.

Este vorba de copilotul elicopterului prăbuşit care era în şoc hipotermic. Şi în cazul lui s-au început imediat manevrele de resuscitare, dar sansele de supravieţuire erau extrem de mici.

La scurt timp a fost localizat şi pilotul, tot în şoc hipotermic.

Ultima victimă a accidentului a fost găsită de salvatori în apa rece a lacului în jurul orei patru dimineata. Este vorba de asistenta medicală care însoţea echipajul. 

Ea îi confirmase iubitului că este însărcinată cu numai jumătate de oră înainte de a se prăbuşi cu elicopterul.

Bărbatul este căpitan de vas şi şi-a dat seama imediat că sunt şanse minime de supravieţuire în apele îngheţate ale lacului.

Martorii tragediei s-au plâns că salvatorii au venit greu. Unii susţin că toţi cei 4 membrii ai echipajului erau vii după impactul elicopterului cu apa.

Specialiştii spun că este puţin probabil ca elicopterul să se fi prăbuşit din cauza unor conditii meteo nmefavorabile.

×
Subiecte în articol: accident aviatic SMURD
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close