Antena 3 CNN Actualitate Capitala ar putea avea aeroport în partea de sud şi canal Dunăre-Bucureşti

Capitala ar putea avea aeroport în partea de sud şi canal Dunăre-Bucureşti

Capitala ar putea avea aeroport în partea de sud şi canal Dunăre-Bucureşti
15 Feb 2008   •   13:10

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că instituţia pe care o conduce a iniţiat demersuri pentru a prelua proiectul de construire a canalului Dunăre-Bucureşti de la Ministerul Mediului, unde a fost gândit ca un canal de irigaţii. "Am iniţiat demersuri pentru a prelua proiectului. După ce va ajunge la noi vom face un studiu de fezabilitate pentru a fi transformat în canal de navigaţie", a spus Orban.

Ministrul a menţionat că un alt proiect al autoriăţilor vizează construirea unui aeroport în zona de sud a Capitalei, pentru care există în curs de elaborare un studiu de fezabilitate privind stabilirea locaţiei. Orban a adăugat că studiul va fi finalizat la jumătatea acestui an şi ar putea fi cuprins în bugetul din 2009. Viceprimarul Răzvan Murgeanu susţine proiectul de construire a canalului Dunăre-Bucureşti şi a unui aeroport în partea de sud a Capitalei. Dezvolatarea unor asemenea proiecte ar putea contrabalansa situaţia, nordul Capitalei fiind cel care atrage majoritatea proiectelor imobiliare.

"Bucureştiul este în acest moment un oraş debalansat prin expansiunea groaznică spre nord, iar noi considerăm că partea de sud a Capitalei trebuie ajutată", a declarat Murgeanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close