Antena 3 CNN Actualitate Carantină în Turcia: "Gata cu distracţia! Nu mai ieşim din case de la ora 20, până la ora 10 dimineaţa."

Carantină în Turcia: "Gata cu distracţia! Nu mai ieşim din case de la ora 20, până la ora 10 dimineaţa."

Autorităţile din Turcia au impus carantina de weekend, pentru a stopa creşterea îmbolnăvirilor cu COVID. Decizia vine în condiţiile în care autorităţile din această ţară testează de 5 ori mai mult ca România şi au de trei ori mai puţine îmbolnăviri.

Carantină în Turcia: "Gata cu distracţia! Nu mai ieşim din case de la ora 20, până la ora 10 dimineaţa."
Sursa foto: Hurriyet Daily News
de Claudia Popovici    |    17 Noi 2020   •   21:20

Marţi 17 noiembrie, Turcia a raportat 3,819 cazuri de COVID. În comparaţie cu România, cifra este de aproape trei ori mai mică. Şi numărul testărilor este uriaş faţă de ţara noastră, 156,692 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Turcia are o populaţie de 82 de milioane de locuitori.

Cu aceste cifre în faţă, autorităţile de la Ankara au luat decizia carantinării populaţiei, momentan pe perioada weekend-ului. Dacă măsura dă roade, atunci nu vor fi luate şi alte decizii asemănătoare. 

Dacă numărul îmbolnăvirilor va creşte, carantina va fi extinsă şi în timpul zilelor lucrătoare.

Monixa Coroiu, corespondent Antena 3 în Turcia, a explicat în ce va consta carantina de weekend

"Gata cu distracția! 

Turcia impune restricții în weekend:

- nu mai ieșim din case de la ora 20, până la ora 10 dimineața

- până la sfârșitul anului se va face doar școală la distanță

- persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cele cu vârsta de până în 20 de ani au voie să iasă din case doar între anumite ore

- centrele comerciale (mall-uri), piețele, restaurantele, frizeriile și coaforurile vor avea activitate limitată, între orele 10.00 și 20.00.

- cinematografele vor fi închise până la sfârșitul anului

- restaurantele servesc clienții doar la pachet

- toate competițiile sportive vor continua să se desfășoare fără spectatori." - este mesajul postat şi pe Facebook de corespondentul Antena 3 în Turcia.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că pe timpul zilei nu se impune carantina pentru a nu fi întreruptă aprovizionarea şi lanţul de producţie.

×
Subiecte în articol: turcia COVID-19
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close