Antena 3 CNN Actualitate Care sunt facultățile ce impun admiterea cu prezența fizică a candidaților. Măsuri speciale pentru organizarea examenelor

Care sunt facultățile ce impun admiterea cu prezența fizică a candidaților. Măsuri speciale pentru organizarea examenelor

Măsuri speciale de protecţie pentru examenele de la facultate. Pe lângă emoţiile testului, candidaţii la Drept se confruntă astăzi şi cu teama de infectare cu coronavirus.

Care sunt facultățile ce impun admiterea cu prezența fizică a candidaților. Măsuri speciale pentru organizarea examenelor
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    22 Iul 2020   •   10:00

Cu excepţia universităţilor de Medicină din toată ţara, Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti este singura care a menţinut şi în acest an admitere cu prezenţa fizică a candidaţilor în sălile de examen. Celelalte facultăţi şi universităţi au preferat admiterea pe bază de dosare. La Drept, în Bucureşti, probele sunt susţinute la Limba română şi la Economie.

1.182 de candidaţi s-au înscris pe cele circa 288 de locuri la buget, 293 de locuri cu taxă şi 400 de locuri pentru învăţământul la distanţă. Taxa unui an de studiu este de 4.500 de lei. Pentru a fi admişi la orice formă de învăţământ, candidaţii ar trebui să obţină minimum nota 5.

Măsuri speciale în contextul pandemiei de COVID-19

Examenul este susținut atât la Palatul Facultăţii de Drept, cât şi la Palatul central din Piaţa Universităţii, precum şi în clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". Practic, au fost puse la dispozitie trei cladiri pentru a respecta distanțarea socială. 

Candidaților le-a fost masurată temperatura, au intrat pe mai multe intrări ca să nu se formeze aglomerație și le-a fost cerută o declarație pe proprie răspundere completată de acasă pentru ca triajul epidemiologic să nu se desfășoare în această dimineață și să se formeze cozi.

Cei care nu trec proba termometrului, vor susține examenul într-o sală special destinată celor care au peste 37,3 grade Celsius sau au alte afecțiuni medicale.

×
Subiecte în articol: facultatea de drept medicina
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close