Antena 3 CNN Actualitate Carmen Dorobăţ nu mai e managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi

Carmen Dorobăţ nu mai e managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, condamnată definitiv într-un dosar de luare de mită, nu mai are dreptul de a mai ocupa o funcţie de conducere publică.

Carmen Dorobăţ nu mai e managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi
de Andreea Cigolea    |    02 Dec 2020   •   15:03

Inițial, Curtea de Apel Iași a decis că singura interdicție în procesul managerului Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi este cea de a preda în instituții publice sau private.

Miercuri, Curtea de Apel Iaşi a admis o contestaţie la executare formulată de Carmen Dorobăţ, cu privire la sentinţă. În minută se arată că medicul nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie de conducere publică.

”Am clarificat prin avocații mei exprimarea deciziei finale și sigur mă voi conforma. Sunt convinsă că managementul va merge la fel de bine”, a declarat Carmen Dorobăţ.

Carmen Dorobăţ și soțul ei au fost condamnați recent la 3 ani de închisoare cu suspendare, respectiv 2 ani şi 3 luni cu suspendare, pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015. Carmen Dorobăţ a fost acuzată că ar fi luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor.

Condamnată definitiv într-un dosar de luare de mită

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ, a fost condamnată definitiv într-un dosar de luare de mită. Magistraţii Curţii de Apel au păstrat condamnarea de trei ani cu suspendare, din prima instanţă, dar i-au modificat pedeapsa complementară.

Dacă în primă instanţă medicul nu avea voie nici să predea sau să deţină o funcţie publică, acum i-a fost interzis doar să predea într-o instituţie de învăţământ, fie ea privată sau publică, pentru o perioadă de cinci ani.
Soţul acesteia, Gheorghe Dorobăţ, a fost condamnat la rândul său în primă instanţă, tot cu suspendare la 2 ani şi 3 luni de închisoare. Pedeapsa a fost menţinută. La fel, nici acesta nu are voie să predea. În plus, lui Gheorghe Dorobăţ i se interzice şi exercitarea unei funcţii publice, potrivit Mediafax.

Cei doi soţi au fost condamnaţi pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015. Carmen Dorobăţ a fost acuzată că ar fi luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor.

Reacția managerului Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, după ce a fost condamnată definitiv pentru luare de mită

”Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum. Am luat act de decizia justiției, sigur cu tristețe. Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum, cu aceeași implicare în momentele acestea de pandemie”, a mai transmis Carmen Dorobăţ.

×
Subiecte în articol: Carmen Dorobăț
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close