Antena 3 CNN Actualitate Cartele reîncărcabile pentru telefoane de escroci

Cartele reîncărcabile pentru telefoane de escroci

Cartele reîncărcabile pentru telefoane de escroci
16 Aug 2007   •   08:25

Au crezut că s-au îmbogăţit peste noapte, dar s-au trezit mai săraci. Este vorba despre câţiva ieşeni, clienţi ai unei companii de telefonie mobilă. Oamenii au fost păcăliţi de un fals angajat al firmei: au fost sunaţi de individul care se recomanda drept angajat al companiei de telefonie mobilă. Acesta le spunea că sunt fericiţii câştigători ai unui premiu substanţial: 1000 de euro, doar banii nu puteau intra uşor în posesia câştigătorilor. Pentru a ridica premiul, abonaţii trebuiau să cumpere două cartele reîncărcabile, de şapte şi cincisprezece euro, apoi să trimită codul celui care i-a sunat. Mulţi oameni au căzut în plasa escrocului. Şi-au dat seama că au fost înşelaţi abia după ce au vorbit cu adevăraţii angajaţi ai companiei de telefonie mobilă.

Totul începea cu un telefon şi cu promisiunea unui câştig mare. În schimb, abonaţii trebuiau să dea dovadă de încredere în renumele companiei şi să urmeze nişte indicaţii. Tentaţi de mia de euro promisă, oamenii se lăsau convinşi, urmau întocmai indicaţiile primite prin telefon şi îşi făceau planuri. Apoi, aşteptau un al treilea telefon în care urma să li se spună de unde să ridice banii. Doar că telefonul nu mai suna.

Poliţia a primit deja sesizări de la mai mulţi abonaţi ai companiei care au fost înşelaţi. Dacă vor fi găsite, persoanele care practică astfel de înşelătorii riscă să facă închisoare între 3 şi 15 ani.

Observator

×
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close