Antena 3 Actualitate CĂRȚI DE IDENTITATE 2019. Ce sancțiuni riști dacă nu ai cartea de identitate validă

CĂRȚI DE IDENTITATE 2019. Ce sancțiuni riști dacă nu ai cartea de identitate validă

04 Feb 2019   •   16:26
CĂRȚI DE IDENTITATE 2019. Ce sancțiuni riști dacă nu ai cartea de identitate validă

CĂRȚI DE IDENTITATE 2019. Peste 5.000 de tineri din judeţul Sibiu împlinesc anul acesta 14 ani şi vor primi un act de identitate, iar aproape 27.000 de cărţi de identitate expiră anul acesta şi trebuioe schimbate.

CĂRȚI DE IDENTITATE 2019 Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Sibiu, instituţie publică de interes judeţean organizată în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, spune că cei care vor împlini vârsta de 14 ani trebuie să se prezinte, însoțiţi de unul dintre părinți sau, după caz, de reprezentantul legal, la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor în vederea solicitării eliberării primului act de identitate, în termen de 15 zile de la împlinirea acestei vârste, scrie Tribuna.

CĂRȚI DE IDENTITATE 2019 Tot în cursul acestui an, 26.930 persoane vor fi în situația de a le expira termenul de valabilitate al actului de identitate, astfel încât le informăm, cu acest prilej, asupra faptului că au obligația să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirare, dar nu mai puțin de 15 zile, la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor care arondează pe linie de evidenţă a persoanelor localitatea de domiciliu, respectiv localitatea de reşedinţă, în conformitate cu dispozițiile O.U.G. nr. 97/2005.

CĂRȚI DE IDENTITATE 2019 Nerespectarea dispoziţiilor legale amintite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 40 lei la 80 lei, în temeiul prevederilor actului normativ sus-menționat, se arată într-un comunicat al DJEP.

CĂRȚI DE IDENTITATE 2019 Actul de identitate se eliberează în baza cererii pentru eliberarea actului de identitate, depusă personal sau prin împuternicit cu procură specială obţinută de la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României din statul în care titularul actului de identitate se află temporar în străinătate, și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui de familie și a prenumelui, a datei de naștere, a stării civile, a cetățeniei române – certificatele de stare civilă deținute; a adresei de domiciliu ori a celei de reședință; a achitării contravalorii actului de identitate, potrivit dispoziţiilor H.G. nr. 1375/2006 – mai multe detalii se pot obține accesând siteul www.djepsibiu.ro, în secțiunea EVIDENȚA PERSOANELOR.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close