Antena 3 CNN Actualitate Cartierele Drumul Taberei şi Pantelimon vor avea metrou. Din 2012

Cartierele Drumul Taberei şi Pantelimon vor avea metrou. Din 2012

Cartierele Drumul Taberei şi Pantelimon vor avea metrou. Din 2012
03 Apr 2008   •   12:38

Cartierele Drumul Taberei şi Pantelimon vor scăpa în patru ani de aglomeraţia din traficul de suprafaţă, putând călători mai rapid prin Bucureşti deoarece reprezentanţii Primăriei au anunţat că cele două zone vor fi "legate" la reţeaua de metrou. Investiţiile în aceste proiecte se vor ridica la valoarea de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

Noua magistrală care va lega drumul Taberei de Universitate va avea următorul traseu: bulevardul Ghencea, Prelungirea Ghencea, Strada Râul Doamnei, Bulevardul Drumul Taberei, strada Răzoare, Strada Prof. Dumitru Bagdasar, Bulevardul Eroilor, parc Opera Română, Bulevardul Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Universităţii.

Lungimea magistralei cu numărul cinci va fi de nouă kilometri, având în total 14 staţii, conform ziarului Cotidianul. Conform aceleiaşi publicaţii, care îl citează pe ministrul Ludovic Orban, peste o lună va fi organizată licitaţia pentru atribuirea construcţiei liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei.

Ministrul Transporturilor a declarat de asemenea că Guvernul a aprobat şi construcţia unei linii de metrou care va lega Pantelimonul de Universitate, costutile pentru punerea în practică a proiectului fiind estimate de Orban la 700 de milioane de euro.

Extinderea reţelei de metrou în Capitală este în atenţia autorităţilor de mai mulţi ani, în ultima perioadă devenind din ce în ce mai evidentă necesitatea începerii construcţiilor, din cauza ambuteiajelor care se creează zilnic în transportul de suprafaţă.

Au existat numeroase dispute şi controverse pe această temă, cea mai recentă fiind cea dintre primarul Adriean Videanu şi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Problema se pare că ar veni de la stabilirea autorităţii care ar trebui să se ocupe de Metrorex. Astfel, atât Orban cât şi Videanu încearcă să treacă Metrorex în subordinea autorităţii pe care o conduc.

O altă dispută între Primăria generală şi ministrul Transporturilor este reprezentată de linia de metrou care ar trebui să lege Bucureştiul de Otopeni. Pentru acest proiect primarul general a obţinut aprobare pentru finanţare externă, în timp ce ministrul Transporturilor a prezentat Guvernului proiectul său, care este mai ieftin decât cel al Primăriei generale.

Pentru magistrala Bucureşti-Otopeni, ministrul Transporturilor vrea să folosească linia de cale ferată existentă de zeci de ani în nordul oraşului şi folosită foarte puţin.

Din nefericire, bucureştenii şi cei care sunt în trecere prin oraş sunt cei care suferă în urma acestor dispute care întârzie demararea construcţiilor la proiectul liniei de metrou Bucureşti-Otopeni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close