Antena 3 CNN Actualitate Castelul Bran ar putea rămâne primăriei Braşov

Castelul Bran ar putea rămâne primăriei Braşov

Castelul Bran ar putea rămâne primăriei Braşov
03 Oct 2007   •   14:19

Castelul Bran ar putea reveni în curând în patrimoniul municipiului Braşov. Cel puţin aşa susţin autorităţile locale, care vor cere anularea actului de retrocedare către moştenitorii principesei Ileana. Săptămâna viitoare juriştii Primăriei Braşov vor cere în instanţă trecerea castelului de către comunitatea braşoveană, cea care în 1920 l-a donat Reginei Maria.

Recent, edilii Braşovului au descoperit în arhivele Primăriei documente legate de donaţia făcută de braşoveni reginei Maria. Obiectul îl constituia tocmai castelul Bran. Edilii susţin că în documente Regina a primit doar dreptul de folosinţă asupra castelului pe perioada vieţii, fără însă a avea dreptul de a transmite moştenirea către succesori.

Pe baza noilor documente juriştii vor deschide o acţiune în instanţă pentru redobândirea castelului de către comunitatea municipiului Braşov, a declarat primarul George Scripcaru.

Problema retrocedarii castelului va fi luată în discuţie abia când primăria va primi o adresă oficială. Juriştii vor verifica şi actele de retrocedare a castelului către familia de Habsburg. Ei speră să găsească şi în actele de retrocedare urme de nelegatitate şi că vor putea ataca mai uşor actul de retrocedare.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close