Antena 3 CNN Actualitate Castelul de vânatoare de la Lăpuşna, destinaţia preferată a lui Nicolae Ceauşescu (VIDEO)

Castelul de vânatoare de la Lăpuşna, destinaţia preferată a lui Nicolae Ceauşescu (VIDEO)

Castelul de vânatoare de la Lăpuşna, destinaţia preferată a lui Nicolae Ceauşescu <font color=red>(VIDEO)</font>
30 Apr 2008   •   19:57

Castelul de vânatoare de la Lăpuşna era destinaţia preferată a lui Nicolae Ceauşescu. În zona castelului din judeţul Mureş, bariera se ridica doar când venea dictatorul, pentru ca nimeni să nu pătrundă în locul unde EL venea să împuşte zeci de mistreţi şi de urşi. Pregătirile pentru partidele de vânătoare ale dictatorului începeau cu cel puţin o lună de zile înainte. Cei 35 de kilometri de la Reghin la Lăpuşna erau asfaltaţi, iar şanţurile erau curăţate.

Totul pentru ca Nicolae Ceauşescu să fie mulţumit atunci cînd vene în munţii Gurghiului. Aici se simţea ca un adevărat rege, într-un castel în care au locuit mulţi regi, dintre care îl amintim pe regele Ferdinand, regele Carol al II lea, regele Mihai sau Gheorghe Gheorghiu Dej. Aici au vânat şi Hrusciov, Tito sau Jivcov, înainte sau după disputele diplomatice cu Ceauşescu.



Altfel puneau ţara la cale cu puşca de vănătoare în mână. După naţionalizarea din anul 1949, cabana a trecut în proprietatea statului. Azi, castelul de la Lăpuşna e proprietate privată.

O noapte în patul soţilor Ceauşescu costă cât într-o cameră la un hotel de trei stele. Ceva mai ieftine sunt camerele în care stăteau copiii dictatorului.

Observator

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close