Antena 3 CNN Actualitate Cât au crescut averile aleşilor noştri în 2007

Cât au crescut averile aleşilor noştri în 2007

Cât au crescut averile aleşilor noştri în 2007
05 Ian 2008   •   19:48

Anul 2007 a fost unul extrem de profitabil pentru politicieni. Fie că vorbim de afaceri cu terenuri, de case, maşini sau ceasuri scumpe, aleşii au reuşit să-şi înmulţească averile într-un mod impresionant. Deputatul PD-L Cristian Boureanu a reuşit în anul 2007 performanţa de a achiziţiona nu mai puţin de 17 terenuri. A vândut alte trei în Ilfov pentru care a primit 3,7 milioane de euro. Colegul său de partid, deputatul Daniel Buda şi-a îngroşat contul cu 2,1 milioane de euro, după ce a vândut trei apartamente şi trei terenuri în Cluj-Napoca.

Aleşii par să fi făcut afaceri cu terenuri de când se ştiu. Aşa se explică sumele uriaşe pe care le-au câştigat. Un alt exemplu este PSD-istul Niculae Bădălău. Aproape 3 milioane de euro după ce a vândut un teren de 130 de hectare în judeţul Giurgiu. Milionar în euro a devenit şi social-democratul Gabriel Oprea. Vânzarea a două terenuri de 5.000 de metri pătraţi în Voluntari-Pipera i-a adus un câştig de 2 milioane şi jumătate de euro. Inimos din fire, i-a împrumutat 100.000 de euro colegului de partid Ioan Rus.

Dacă nu sunt terenuri, sunt case cumpărate sau moştenite. Liderul UDMR Marko Bela a moştenit un apartament de 42.000 de lei în localitatea Sfantul Gheorghe. Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu a vândut un apartament, dar şi-a luat o casă. Tot un imobil şi-a achiziţionat şi social-democratul Miron Mitrea, dar nu în România, ci în Austria. Casa l-a costat 450.000 de euro. Maşinile şi ceasurile arată şi ele bogăţia. Liberalul Theodor Meleşcanu tocmai şi-a luat un Rolex de 8.000 de euro. Un ceas cât o maşină. Nici la capitolul automobile nu stă rău. Un IMS fabricat în 1965, un ARO din 1998 şi un Audi din 2006.

Liderul PDL Emil Boc a scăpat de Dacia pe care o avea şi şi-a luat un Peugeot 207, dar în leasing. Doar Corneliu Vadim Tudor a rămas fidel maşinii autohtone. El şi-a achiziţionat o Dacie Logan. Radu Berceanu a câştigat numai în ultimul an 150.000 de lei. Sume impresionante a câştigat Gheorghe Copos: 4 milioane din dividendele de la firmele pe care le deţine. Şi primarul din Baia Mare, Cristian Anghel şi-a crescut banii din cont. Cu 2 euro.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close