Antena 3 CNN Actualitate Cât costă interceptările telefonice? Răspunsul SRI

Cât costă interceptările telefonice? Răspunsul SRI

Cât costă interceptările telefonice? Răspunsul SRI
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Apr 2016   •   19:40

Costul interceptărilor telefonice efectuate de Serviciul Român de Informații reprezintă "secret de stat", iar institutiile publice intocmesc liste proprii cuprinzând categoriile de informații clasificate.

"Bugetul Serviciului Roman de Informatii este aprobat cu detaliere pana la nivel de titlu de cheltuieli, cu exceptia naturilor de cheltuieli care nu implica activitatile specifice de securitate nationala si care sunt detaliate pe toate subdiviziunile clasificatiei bugetare - potrivit prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare", arata SRI într-un răspuns transmis la solicitarea agenției News.ro, preluat de ziare.com, privind sumele alocate pentru segmentul de interceptare a comunicatiilor telefonice, din bugetul pe ultimii doi ani.

Detalierea fondurilor bugetare alocate Serviciului până la cea mai mica subdiviziune a clasificatiei bugetare (articol bugetar sau alineat, dupa caz) constituie informatii clasificate "secret de stat", potrivit prevederilor H.G. privind lista informatiilor secrete de stat din Serviciul Roman de Informatii, pe niveluri de secretizare, sustine SRI.

Continuarea pe ziare.com.

 

 

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close