Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Mavrichie, acuzat de uciderea lui Caiac, a fost arestat pentru 29 de zile

Cătălin Mavrichie, acuzat de uciderea lui Caiac, a fost arestat pentru 29 de zile

Cătălin Mavrichie, acuzat de uciderea lui Caiac, a fost arestat pentru 29 de zile
30 Aug 2008   •   10:16

Bărbatul acuzat că l-a omorât pe craioveanul "Caiac" a fost arestat pentru 29 de zile. Cătălin Mavrichie a susţinut în faţa judecătorilor că a deschis focul în legitimă apărare, atunci când a fost atacat de Mihai Pârvu. Mavrichie a apărut la tribunal în pijama. El a fost adus direct de la spital, unde era internat după conflictul cu Caiac.

Ştirea despre moartea lui Caiac ţine prima pagină a ziarelor de zile bune. Mai puţin s-a scris despre povestea vieţii sale: cum a ajuns dintr-un pugilist redutabil, unul dintre cei mai de temut capi ai lumii interlope craiovene. Caiac făcea parte din lumea interlopă încă de la vârsta de 15 ani. În anii '80 a fost ucenicul lui Sile Popescu. Era pe atunci un băieţandru „cu tupeu şi cu pumnul puternic”, au declarat apropiaţii săi pentru cotidianul Adevărul.

În acelaşi timp se pregătea cu Sile pentru a deveni liderul lumii interlope. După Revoluţie, vechea gardă de interlopi a Băniei s-a retras iar afacerile au fost preluate de Caiac. Împreună cu alţi patru prieteni, acesta a fondat celebra grupare „Frăţia”. Ei au pus mâna pe diferite spaţii comerciale din Craiova, unde şi-au deschis restaurante.

Cei mai mulţi bani îi obţineau însă din cămătărie. „Frăţia” controla majoritatea pieţelor din Craiova, de unde veneau sume importante de bani, mai scriu jurnaliştii de la Adevărul. Se spune că Mihai Pârvu a fost stâlpul „Frăţiei”. În 2003, el a intrat în conflict cu ţiganii din Craiova după ce le-a interzis să intre în barurile şi discotecile controlate de „Frăţie”. Apropiaţii spun că acela a fost momentul său de glorie, după care s-a retras din activităţile „Frăţiei”.

Surse apropiate au declarat pentru Adevărul că Mihai Pârvu se săturase să iasă la înaintare, ori de câte ori „Frăţia” era implicată în scandaluri. Caiac deţinea totodată 20% dintre spaţiile din Piaţa Mare din Craiova, spaţii care îi aduceau lunar o sumă consistentă.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close