Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Predoiu: Fac apel către magistraţi să nu mai întrerupă activitatea de judecată (VIDEO)

Cătălin Predoiu: Fac apel către magistraţi să nu mai întrerupă activitatea de judecată (VIDEO)

Cătălin Predoiu: Fac apel către magistraţi să nu mai întrerupă activitatea de judecată (VIDEO)
08 Iul 2009   •   12:51

?Fac un apel către toţi judecătorii şi magistraţii, în general, să nu mai întrerupă activitatea de judecată pentru că nu aceasta este calea spre rezultatele pe care le dorim cu toţii în sistemul judiciar?, a declarat, miercuri, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Declaraţia acestuia survine în urma celor două zile de proteste spontane ale magistraţilor. Judecătorii şi-au întrerupt activitatea luni şi marţi de la ora 09:00 la 12:00 în semn de protest faţă de finanţarea din sistemul Justiţiei.


?Precizez, pentru opinia publică, că ministerul nu a luat nicio măsură de reducere a salariilor judecătorilor. Ministerul i-a informat că sumele pentru sporurile pe 2009 s-au epuizat, încă din lunile martie şi aprilie. Pe fond, protestele reprezinta un mesaj complex?, a declarat Predoiu.

Ministrul Justiţiei a precizat că ?protestul ignoră prevederile legii bugetului de stat pe 2009. Ministerul nu poate ieşi din aceste reglementări, chiar dacă nu coincid cu dorinţa noastră?.

De asemenea, ?Cred că nu toti magistraţii sunt convinşi de gravitatea crizei financiare pe care o traversam. Noi suntem prinsi la mijloc(...)?, a spus Cătălin Predoiu.

Toate instanţele din Capitală şi din Ilfov au refuzat să intre, pentru a doua zi, în sala de judecată şi să lucreze cu publicul. În semn de solidaritate, alte judecătorii din ţară şi-au suspendat activitatea miercuri dimineaţă. Principala nemulţumire a magistraţilor o constituie finanţarea din sistemul Justiţiei.
La mai multe judecătorii de sector termenele proceselor au fost amânate pentru trei ore, începând de la 09:00. Nu s-au mai admis cereri, nu s-a mai judecat nimic, nu s-a mai lucrat cu publicul, iar oamenii au fost nevoiţi să aştepte rezolvarea problemelor pe care le-au avut până la ora 12:00.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Predoiu ministrul Justitiei
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close