Antena 3 CNN Actualitate Către ce servicii străine ar putea turna Ghiță

Către ce servicii străine ar putea turna Ghiță

Către ce servicii străine ar putea turna Ghiță
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Mai 2017   •   10:08

Fostul deputat Sebastian Ghiţă ar fi putut avea acces la informaţii clasificate din cele mai importante instituţii ale statului - SRI, STS, dar şi din Parchetul General sau din ministerul public, susţine un fost şef din Servicii.

Cătălin Harnagea a declarat la Antena 3 că Ghiţă, prin firmele sale, şi-ar fi păstrat căi de acces în softurile pe care le-a vîndut instituţiilor de stat. Harnagea a precizat că fuga lui Ghiţă de sub filaj poate fi explicată şi prin faptul că avea acces la informaţii confidenţiale.

„Domnul Ghiță, prin ceea ce a oferit structurilor de securitate putea el însuși să facă supraveghere asupra structurilor de informații.

România are în acest moment o gravă problemă de securitate informatică, provocată de fuga fostului deputat Sebastian Ghiţă din ţară”, susţine fostul şef al SIE, Cătălin Harnagea.

Potrivit acestuia, firmele lui Ghiţă au furnizat softuri pentru mai multe instituţii de stat, softuri prin care Ghiţă ar fi putut obţine informaţii secrete.

„El a oferit softuri și Ministerului de Interne și STS și SRI și direcțiilor din Parchetul General și Ministerul Public. Problemele pe care le au instituțiile respective sunt legate de aceste softuri cumpărate de la domnul Ghiță și care înțeleg acum că putea da posibilitatea de intrări în aceste sisteme din exterior.

Dacă breşa de securitate există într-adevăr, informaţiile clasificate ar putea să ajungă în posesia unor servicii de informaţii străine”, mai spune Harnagea.

 

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close