Antena 3 CNN Actualitate Căutători de aur arestaţi după ce au furat minereu dintr-o mină închisă

Căutători de aur arestaţi după ce au furat minereu dintr-o mină închisă

Căutători de aur arestaţi după ce au furat minereu dintr-o mină închisă
12 Ian 2008   •   13:04

Patru persoane, printre care şi o femeie, sunt cercetate de poliţiştii hunedoreni, după ce au pătruns ilegal în subteranul fostei mine de aur Barza, lângă municipiul Brad, şi au furat aproape două kilograme de minereu ce conţinea urme de aur şi argint fin. Ca să poată ajunge în subteranul minei Barza, aflată în conservare, cei patru învinuiţi au săpat şi apoi şi-au făcut loc printr-o galerie surpată din comuna Crişcior, localitate învecinată cu fosta exploatare minieră.

„Cei patru făptuitori au intrat, dimineaţa, în galeria de mină. Au ieşit din mină după ce afară se întunecase. Cred că au lucrat foarte mult acolo, pentru că la lumina lămpilor au ales doar acele bucăţi sau aşchii de roci care aveau urme ce ar fi putut conţine aur nativ”, a declarat, sâmbătă, şeful Biroului de Poliţie Rurală Brad, comisarul Dan Cioara, coordonatorul anchetei. Suspecţii au fost prinşi de poliţişti chiar în momentul în care se pregăteau să părăsească localitatea Crişcior cu o maşină. Asupra lor au fost găsite unelte folosite la săpatul în mină, lămpi pentru iluminat cu carbid, alimente şi minereul de aur sustras, pus într-o pungă.

Fapta s-a petrecut la jumătatea lunii decembrie 2007, dar a fost dată publicităţii doar sâmbătă, după ce minereul găsit la învinuiţi a fost analizat în laborator şi s-a stabilit că rocile conţin aur şi argint fin, probele fiind specifice minei Barza. Cazul furtului de minereu aurifer dintr-o mină aflată în conservare reprezintă o premieră pentru poliţişti, după anul 1990.

Rompres

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close