Antena 3 CNN Actualitate Caz incredibil de escrocherie pe internet - le dădea ''like'' și apoi le lăsa fără bani

Caz incredibil de escrocherie pe internet - le dădea ''like'' și apoi le lăsa fără bani

Caz incredibil de escrocherie pe internet - le dădea ''like'' și apoi le lăsa fără bani
Sursa foto: foto: pixabay.com
05 Apr 2016   •   16:57

Un escroc sentimental a intrat în vizorul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi după ce a păcălit o femeie şi a furat de la aceasta aproximativ 4.000 de lei. Claudiu Mihai Stan este cercetat pentru infracţiuni informatice şi furt el ajungând la victimă prin intermediul unui site de socializare, scrie adevarul.ro.

Potrivit procurorilor ieşeni, bărbatul obişnuia să abordeze persoane de sex feminin pe internet, pe care le convingea să îl cheme la domiciliul lor şi le sustrăgea bunuri. „În alte rânduri, prezentându-se ca fiind un bărbat cu o situaţie financiară bună aflat, din cauza unui eveniment neprevăzut fără bani asupra sa, cere diferite sume de bani persoanelor de sex feminin menţionate mai sus, sume de bani pe care nu le înapoiază”, au precizat procurorii ieşeni.

Aceştia au exemplificat cazul unei femei de vârsta a doua din Iaşi, care a fost abordată de Stan în decembrie. Cei doi au discutat online mai multe zile, după aproximativ o săptămâna partea vătămată chemându-l la ea. Pe 5 ianuarie, spun anchetatorii, după ce a rămas singur în camera în care locuia victima, escrocul i-a sustras acesteia cardul bancar, pe care l-a folosit, ulterior, pentru a extrage suma de 4.000.

Victima a sesizat că îi lipseşte cardul imediat după ce escrocul sentimental a plecat de la domiciliul ei. A sunat la bancă şi a cerut blocarea contului, astfel încât atunci când Stan a încercat să facă şi alte extrageri cardul a fost blocat de bancomat. În paralel, au fost sesizate şi autorităţile.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close