Antena 3 CNN Actualitate Caz tragic la maternitatea Giuleşti: gravidă lăsată să sângereze

Caz tragic la maternitatea Giuleşti: gravidă lăsată să sângereze

Caz tragic la maternitatea Giuleşti: gravidă lăsată să sângereze
04 Dec 2007   •   20:57

Caz de neglijenţă medicală cu urmări tragice. O femeie gravidă a fost lăsată să sângereze ore în şir înainte ca medicii să ia decizia de a-i face o cezariană. Decizia a fost luată însă prea tărziu. Femeia a murit, dar copilul a reuşit totuşi să supravieţuiască. Femeia, în vârstă de 40 de ani, a fost internată în seara zilei de 6 octombrie la maternitatea Giuleşti, după apariţia unor complicaţii. A stat în spital timp de patru zile, timp în care starea ei s-a stabilizat. Pe 10 octombrie seara, femeia a început să sângereze. Soţul femeii susţine că a chemat medicul care a urmărit sarcina, dar aceasta a refuzat să vină la spital, pe motiv că se afla înafara orelor de serviciu.

Femeia a fost astfel operată abia a doua zi dimineaţă. Adică la 10 ore după ce apăruseră problemele. Femeia a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii n-au mai putut să o salveze.

Membrii echipei care s-a ocupat de cazul femeii se apără şi susţin că femeia nu a respectat întocmai tratamentul prescris.

La insistenţele familiei, Colegiul medicilor şi procurorii au declanşat o anchetă. Nimeni nu ştie însă când vor fi cunoscute rezultatele acesteia.

NEGLIJENŢĂ MEDICALĂ CU URMĂRI TRAGICE: GRAVIDĂ LĂSATĂ SĂ SÂNGEREZE ORE ÎN ŞIR

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close