Antena 3 CNN Actualitate Cazul copilului care a murit după o anestezie: Doi medici au fost suspendaţi pentru două luni

Cazul copilului care a murit după o anestezie: Doi medici au fost suspendaţi pentru două luni

Cazul copilului care a murit după o anestezie: Doi medici au fost suspendaţi pentru două luni
15 Iul 2009   •   22:23

Doi dintre medicii care au făcut investigaţii copilului de trei ani care a murit în urmă cu două săptămâni, în urma unui RMN la Centrul Medical Unirea, îşi pun parafa-n cui pentru două luni. Decizia de suspendare din funcţie a fost luată de Colegiul Medicilor din Bucureşti care a audiat miercuri cadrele medicale de la clinica privată şi părinţii copilului. Sancţiunea poate fi contestată.

Medicii nu au vorbit cu jurnaliştii, dar au povestit pas cu pas ce s-a întâmplat pe 29 iunie. Toţi medicii care l-au supus unor investigaţii pe băieţelul de trei ani, care a murit acum două săptămâni în Centrul Medical Unirea au stat miercuri în faţa Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Bucureşti. S-au temut, se pare, mai mult de sancţiunea breslei, decât de cea a anchetatorilor. La audierile de la poliţie au lipsit de două ori.

La Colegiul Medicilor au venit şi părinţii băieţelului. ?Sper să nu se concluzioneze că a fost vina mortului. Am dosarul medical cu poze cu David. Am vrut să le arăt că am avut un copil extrem de iubit extrem de vioi de vesel?, a declarat Ciprian Constantineanu, tatăl lui David.

Audierile au durat trei ore. Părinţii copilului au explicat unde cred ei că au greşit medicii. În primul rând la pregătirea anesteziei, apoi la resuscitarea copilului.

?Eu am pierdut ce aveam de pierdut nu pot să mi-l recuperez pe David dar îmi doresc să fie identificate persoanele vinovate nu e normal ca în ţara asta să moară oameni şi nimeni să nu plătească?, a spus tatăl lui David.

Comisia de Disciplină a decis să-i suspende două luni pe cei doi medici care au participat în mod direct la investigaţiile medicale. Este vorba de medicul anestezist şi de radiologul care a făcut investigaţia RMN.

Sancţiunea poate fi contestată la Colegiul Medicilor din România. Măsurile ar putea fi şi mai aspre dacă expertiza medico-legală va dovedi că doza folosită pentru anestezie a fost prea mare.

Observator

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close