Antena 3 CNN Actualitate Cazul copilului care a murit după o anestezie: Reprezentanţii clinicii nu s-au prezentat la audieri

Cazul copilului care a murit după o anestezie: Reprezentanţii clinicii nu s-au prezentat la audieri

Cazul copilului care a murit după o anestezie: Reprezentanţii clinicii nu s-au prezentat la audieri
Sursa foto: Unirea
13 Iul 2009   •   18:11

Directorul executiv şi şefa laboratorului RMN de la Centrul Medical Unirea (CMU) au fost amendaţi, luni, de poliţişti pentru că au refuzat să vină la audieri. Ei trebuie să dea explicaţii în cazul copilului de trei ani care şi-a pierdut viaţa în urma unei anestezii.

Reprezentanţii clinicii susţin că nu s-au prezentat la audieri din lipsă de timp, întrucât au fost citaţi prea din scurt. Poliţia ameninţă, însă, că îi va aduce cu mandat dacă nu se vor prezenta nici la următoarele audieri.

De asemenea, directorul executiv al clinicii a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că a refuzat să pună la dispoziţia anchetatorilor datele personalului implicat în acest caz. Reprezentanţii clinicii invocă Legea referitoare la protecţia datelor cu caracter personal şi vor contesta amenda.

Copilul, în vârstã de trei ani, a murit, în 29 iunie, după ce a fost anesteziat pentru RMN. Tatăl copilului declara că, în momentul în care băieţelul nu a mai respirat, medicii au acţionat cu un defibrilator defect. De altfel, verificările Ministerului Sănătăţii au arătat că unul dintre defibrilatoare nu a funcţionat, iar al doilea aparat a înregistrat trei electroşocuri.

Antena 3



×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății RMN audieri
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close