Antena 3 CNN Actualitate Cazul Elodia. Cioacă a dat 4 declaraţii neconcordante

Cazul Elodia. Cioacă a dat 4 declaraţii neconcordante

Cazul Elodia. Cioacă a dat 4 declaraţii neconcordante
26 Oct 2007   •   09:02

Poliţistul Cristian Cioacă a dat 4 declaraţii de la demararea anchetei privind dispariţia soţiei sale, Elodia Ghinescu. Declaraţiile sale nu seamana niciuna cu alta, suspectul schimbând în fiecare dintre acestea elementele privind modul în care şi-a petrecut seara de 29 august, noaptea ce a urmat şi dimineaţa zilei de 30 august. În ultima declaraţie, luată la începutul acestei săptămâni, el refuză să mai ofere detalii , spunând că nu-şi mai aduc aminte nimic.

Pe 11 septembrie, Cioacă susţine în declaraţia sa că în după-amiaza zilei de 29 august, a stat acasă, fără să părăsească domiciliul. Pe 18 septembrie, însă, poliţistul îşi aminteşte că a plecat la amanta sa, Diana, la Piteşti. Mai mult, pe 11 septembrie spune că pe 30 august dimineaţa a ieşit să-i cumpere băieţelului său dulciuri. Pe 18 retractează, spunând că, în acea dimineaţă, a plecat cu maşina în oraş, unde s-a întâlnit cu nişte prieteni, pe care nu-i poate indica. Întregul comportament al poliţistului Cioacă din anchetă este considerat mincinos, scriu jurnaliştii de la ?Gardianul?.

În declaraţia din 21 septembrie, poliţistul spune că a plecat în oraş, în seara zilei de 29 septembrie, în jurul orei 20.00, dar nu îşi aminteşte unde şi în ce scop. Menţine afirmaţiile privitoare la drumul pe care l-a făcut la Pitesti, de unde a revenit în jurul orei 2.30. Susţine, de asemenea, că, a doua zi s-au trezit alături de Elodia şi copilul său. Între Cioacă şi sotia sa ar fi izbucnit un conflict verbal legat de divorţ, după care Elodia s-a îmbrăcat şi a plecat la serviciu.

Cioacă a încercat să ascundă adevărul, să omita unele elemente, după care să revină asupra aspectelor în declarţiile date anchetatorilor. Apoi suspectul a apelat la o altă variantă de apărare: ?Nu ştiu!?, ?Nu mai declar nimic!?, ?Nu-mi explic?, ?Nu-mi amintesc nimic!?.


CITIŢI ARTICOLUL COMPLET ÎN GARDIANUL

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close