Antena 3 CNN Actualitate Cazul Mihăileşti. Proprietarul cisternei cu azotat, eliberat pentru a se ocupa de afaceri

Cazul Mihăileşti. Proprietarul cisternei cu azotat, eliberat pentru a se ocupa de afaceri

Cazul Mihăileşti. Proprietarul cisternei cu azotat, eliberat pentru a se ocupa de afaceri
17 Iul 2008   •   09:31

Unul dintre responsabilii pentru tragedia de la Mihăileşti, Mihai Gună, a fost eliberat din arest. Judecătorul a luat această decizie pentru că omul are afaceri de care trebuie să se ocupe, pentru ca acestea să nu dea faliment. Aşa că, deşi are pe conştiinţă moartea a 18 oameni, Gună se poate ocupa liniştit de propriile afaceri.

Mihai Gună este unul dintre cei găsiţi vinovaţi de justiţie pentru tragedia de la Mihăileşti.18 oameni au murit atunci, iar alţi 13 au fost răniţi în urma exploziei unei cisterne încărcate cu azotat de amoniu. Printre cei care şi-au pierdut viaţa atunci au fost şi reporterul Elena Popescu şi cameramanul Ionuţ Barbu.

Procesul a durat patru ani, cât trebuia să stea după gratii şi Mihai Gună. După un proces chinuit, patronul firmei Mihtrans, căreia îi aparţinea camionul încărcat cu azotat de amoniu, a fost încarcerat la penitenciarul de maximă siguranţă Craiova. A stat două luni aici, după care a solicitat să fie transferat la Pelendava. Apoi, Mihai Gună a cerut întreruperea pedepsei şi instanţa a aprobat.

Poliţia a aflat că Mihai Gună este liber la o lună după ce acesta a plecat din închisoare. Mai mult, condamnatului din dosarul Mihăileşti i-a fost ridicată interdicţia de a părăsi localitatea. La recurs, judecătorii craioveni au decis că Mihai Gună şi-a recăpătat dreptul de liberă circulaţie.



Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close