Antena 3 CNN Actualitate CC: Guvernul Tăriceanu, în actuala formulă, este legal

CC: Guvernul Tăriceanu, în actuala formulă, este legal

CC: Guvernul Tăriceanu, în actuala formulă, este legal
31 Oct 2007   •   14:03
Guvernul reformat în primăvară este legal aşa cum este, potrivit unei decizii anunţate de Curtea Constituţională. Judecătorii au decis miercuri că cele două legi prin care Senatul a respins ordonanţele de urgenţă privind reorganizarea Guvernului şi, respectiv, a administraţiei publice centrale sunt neconstituţionale. Ambele legi sunt neconstituţionale, întrucât au fost adoptate cu încălcarea procedurilor prevăzute de Legea fundamentală. Tot miercuri, Curtea Constituţională a declarat Ordonanţa privind euroalegerile constituţională.

Guvernul a cerut Curţii Constituţionale, prin scrisori semnate de premierul Călin Popescu Tăriceanu şi adresate preşedintelui CC, să constate că legile prin care Senatul a respins Ordonanţele de Urgenţă privind reorganizarea Executivului sunt neconstituţionale, arătând că actele au fost adoptate cu ?grave vicii? constituţionale.

Curtea Constituţională a luat în discuţie miercuri sesizarea PD, în legătură cu Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind unele măsuri referitoare la alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2007.

PD a reclamat faptul că se restrânge dreptul de a fi ales în PE, că Ordonanţa nu e semnată de toţi miniştrii responsabili şi nu întruneşte condiţiile de urgenţă prevăzute pentru emiterea unor asemenea acte.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close