x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Ce afaceri avea în România bancherul David Rockefeller

de D.G.   •   20 Mar 2017   •   19:08
Ce afaceri avea în România bancherul David Rockefeller 817
Foto: conservativeteapartycaliforniastyle.com

Bancherul şi filantropul David Rockefeller, care a deţinut controlul băncii Chase Manhattan mai bine de un deceniu şi care şi-a răspândit influenţa în întreaga lume, a murit luni dimineaţă în locuinţa sa din New York la vârsta de 101 ani.

Citește și: Miliardarul şi filantropul David Rockefeller a încetat din viaţă la vârsta de 101 ani

Averea acestuia se ridică la 3,3 mld. dolari şi este ultimul nepot al lui John D. Rochefeller, fondatorul Standard Oil şi primul miliardar al Americii. Investiţiile acestuia au ajuns indirect şi pe piaţa imobiliară românească, prin intermediul The Rockefeller Group, fondat în 1928 de bunicul său. În 1989, corporaţia japoneză Mitsubishi Estate a devenit acţionarul majoritar al companiei.

Renumitul grup american a ajuns în România prin intermediul unui fond de investiţii gestionat de Europa Capital, a cărui pachet majoritar de acţiuni a fost cumpărat de Rockefeller Group International în octombrie 2010.  Până la sfârşitul perioadei de investiţii, încheiată recent, managerii fondului Europa Emerging Europe, administrat de Europa Capital, au reuşit să plaseze 130 mil. euro din suma atrasă de la acţionari, aproximativ jumătate fiind absorbită de piaţa românească.

Continuarea, pe Capital.ro.

sati