Antena 3 CNN Actualitate Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

Curtea Constituțională a anunțat marți că va cere Guvernului „o serie de informații suplimentare” despre expunerea de motive din OUG privind Codul Administrativ.

Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă
Sursa foto: Foto: gov.ro
21 Ian 2020   •   16:42

Surse din CCR au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că decizia a fost luată cu unanimitate în plenul Curții Constituționale și că judecătorii nu sunt convinși încă de urgența care a fost invocată la momentul adoptării ordonanței.

„Sub nicio formă urgența nu poate să fie o decizie politică și nici măcar o măsură din programul de guvernare nu poate să fie invocată ca urgență. Urgența trebuie demonstrată prin date obiective. Ce înseamnă date obiective? Dacă erau proiecte în derulare de exemplu, dacă exista riscul unei sancțiuni din partea Uniunii Europene, acestea sunt date obiective din care să rezulte urgența și asemenea date așteptăm de la Guvern”, au spus sursele citate.

Interesant este că OUG privind Codul Administrativ a fost adoptată de Guvernul Viorica Dăncilă și explicațiile vor fi date de Guvernul Ludovic Orban.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close