Antena 3 CNN Actualitate Ce face SRI în anul Centenarului Marii Uniri

Ce face SRI în anul Centenarului Marii Uniri

Ce face SRI în anul Centenarului Marii Uniri
04 Iun 2018   •   13:43

SRI Alba susține o competiție de sculptură, în anul Centenarului Marii Uniri, iar lucrarea câștigătoare va trona în fața sediului instituției, în următoarea sută de ani.

”Centenarul Marii Uniri reprezintă un eveniment de importanţă naţională, celebrat în toată ţara. Valoarea simbolică a "celeilalte capitale" legitimează unicitatea unor celebrări care să marcheze în mod distinct aniversarea românilor de pretutindeni.

În perioada următoare, SRI Alba va susţine competiţia de sculptură "Centenarul Marii Uniri", în parteneriat cu Liceul de Muzică şi Arte Plastice "Regina Maria", Instituţia Prefectului Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia şi inspectoratul judeţean de învăţământ.

Liceului de Muzică şi Arte Plastice "Regina Maria" din Alba Iulia i s-a lansat provocarea de a realiza o sculptură cu tema "Centenarul Marii Uniri", cu libertate totală de alegere a manierei creative de abordare a subiectului.

Cinci proiecte ale elevilor liceului vor fi selectate şi vor intra în faza de producţie. În luna noiembrie, juriul prezidat de sculptorul  Mihai Buculei, creator al  Monumentului Unităţii Naţionale de la Alba Iulia, va desemna lucrarea câştigătoare. Aceasta va rămâne pentru următoarea sută de ani în curtea Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, ca simbol al ataşamentului instituţiei noastre pentru valorile naţionale” arată SRI într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: SRI sculptura centenar
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close