Antena 3 CNN Actualitate Ce facem în weekend. Întâlniri cu cavaleri sau gladiatori la Hunedoara şi Zalău

Ce facem în weekend. Întâlniri cu cavaleri sau gladiatori la Hunedoara şi Zalău

Ce facem în weekend. Întâlniri cu cavaleri sau gladiatori la Hunedoara şi Zalău
02 Aug 2008   •   13:41

Zilele acestea puteţi vedea bătălii crâncene, luptători neînfricaţi şi domniţe, care aşteaptă să fie cucerite. la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Cavalerii din şase cetăţi transilvane se vor întrece timp de trei zile în arta mânuirii armelor, în cadrul sărbătorii castelului. Manifestările au debutat cu o paradă a cavalerilor si domniţelor pe străzile Hunedoarei. Nobilii luptători au depus o coroană de flori la monumentul lui Iancu de Hunedoara.

Cavalerii din Sibiu, Braşov, Cluj, Bistriţa şi Hunedoara şi-au instalat tabăra lângă castelul Corvinilor. Acolo se pregătesc pentru lupta cea mare: o reconstituire a bătăliei de la Belgrad, când Iancu de Hunedoara l-a învins pe sultanul Mahomed al-II-lea. În cadrul serbărilor vor susţine spectacole trupele Hi-Q şi Hara, precum şi renumiţi interpreţi de muzică populară.

Distracţii au fost pregătite în acest weekend şi în Zalău unde sute de persoane s-au adunat încă de vineri seară în parcul de marmură pentru a sărbători zilele Cetăţii şi zilele Romane. Oamenii s-au bucurat de concertul susţinut de trupa Talisman şi de spectacolele tematice

Festivalul Zilelor Romane din Zalău va continua şi sâmbătă şi duminică cu bătălii demonstrative între daci şi legiunea romană precum şi diferite lupte de gladiatori. De asemenea sunt aşteptaţi să cânte trupele Vama şi Smiley.

Sursa foto: zileleromane.ro

Antena 3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close