Antena 3 CNN Actualitate Ce frici au românii când pleacă în străinătate

Ce frici au românii când pleacă în străinătate

Ce frici au românii când pleacă în străinătate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Aug 2016   •   12:08

Banii sunt cea mai mare problemă a românilor când pleacă în străinătate. Un studiu de specialitate a scos la iveală că romanii se tem cel mai mult de pierderea banilor, compromiterea cardului sau de frauda online.

Românii care călătoresc nu-și fac mari griji din cauza hotelului în care vor locui sau a restaurantului unde vor servi masa. 45% dintre persoanele care merg în străinătate cred ca pierderea banilor este cea mai mare amenintare. Iar pentru 35% dintre ei, compromiterea cardului este o alta grija.

Studiul mai arata că atunci când pleacă în vacanță, 20% dintre români se mai tem de frauda online, iar 11% dintre ei cred ca infectarea dispozitivului este o alta amenintare. De altfel,18% recunosc faptul ca au fost victime ale infracționalitatii cibernetice.

Toate aceste temeri au si un motiv. Studiul arata ca 82% dintre romani se conecteaza la Wi-Fi oriunde când merg în străinătate. 61% dintre ei fac tranzactii bancare și 55% fac cumpărături online.

Realizatorii studiului spun că daca românii ar ști cum să-și protejeze banii, riscul ar fi diminuat considerabil. Doar 34% dintre ei folosesc o rețea securizata când se conectează la Wi-Fi. In timp ce 18% spun ca nu fac absolut nimic pentru a se proteja.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close