Antena 3 CNN Actualitate Ce nu s-a văzut 30 de ani la televiziune. Petre Roman, dezvăluiri despre cum a păzit caseta cu execuţia soţilor Ceauşescu - VIDEO

Ce nu s-a văzut 30 de ani la televiziune. Petre Roman, dezvăluiri despre cum a păzit caseta cu execuţia soţilor Ceauşescu - VIDEO

Fostul premier Petre Roman a povestit luni, la Antena 3, cum a păzit caseta cu execuţia soţilor Ceauşescu.

Ce nu s-a văzut 30 de ani la televiziune. Petre Roman, dezvăluiri despre cum a păzit caseta cu execuţia soţilor Ceauşescu - VIDEO
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    16 Dec 2019   •   23:34

Petre Roman a vorbit luni seară, la Antena 3, despre execuţia soţilor Ceauşescu.

„Stănculescu spune ia tu caseta,originalul, nu mai este treaba armatei ce face cu caseta asta e treaba politicii. Mie mi s-a părut destul de ciudat lucrul ăsta fiindcă Stănculescu fusese acela care au organizat procesul.

M-am gândit că acea casetă este singura dovadă a ceea ce s-a întâmplat pentru istoria României, pentru o eternitate pot să spun, și atunci l-am rugat pe Stănculescu să îmi dea o bandă adezivă. Am înfășurat caseta pe piept și am dormit cu ea așa pe o saltea în încăpere, în spatele biroului ministrului”, a spus Petre Roman.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

Petre Roman, dezvăluiri despre cum a păzit caseta cu execuţia soţilor Ceauşescu

În urmă cu 30 de ani, în Decembrie 1989, la Timişoara au izbucnit evenimentele care au dus la căderea comunismului din România.

Procesul și execuția cuplului Ceaușescu au avut loc în circumstanțele evenimentelor revoluționare din România, desfășurate între 16 și 25 decembrie 1989.

La 25 decembrie 1989 a avut loc procesul soţilor Ceauşescu în faţa Tribunalului Militar Extraordinar. Tribunalul i-a condamnat pe cei doi, cu unanimitate de voturi, la moarte şi confiscarea averii sub acuzaţiile de genocid, subminarea puterii de stat şi subminarea economiei naţionale. Sentinţa a rămas definitivă şi a fost executată (prin împuşcare cu mitraliera) în incinta garnizoanei din Târgovişte, unde cei doi fuseseră aduşi pe 22 decembrie.

Citiți și:

Dezvăluiri despre ultimele zile de viață ale cuplului Ceauşescu. Filmul despre sfârşitul Ceauşeştilor - VIDEO

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei revolutie Petre Roman
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close