Antena 3 CNN Actualitate Anthony Bourdain a murit! Ce părere avea vedeta CNN despre România! S-a lovit de o experiență 100% românească

Anthony Bourdain a murit! Ce părere avea vedeta CNN despre România! S-a lovit de o experiență 100% românească

Anthony Bourdain a murit! Ce părere avea vedeta CNN despre România! S-a lovit de o experiență 100% românească
08 Iun 2018   •   17:09

Anthony Bourdain a ajuns în România datorită unui prieten rus care l-a îndemnat să viziteze țara și i-a povestit despre București ca fiind „Micul Paris”, un loc plin de experiențe unice. Cei doi călătoriseră prin multe părți ale lumii împreună iar la venirea în România aceștia aveau toate motivele să fie optimiști pentru filmarea unui episod din „No Reservations” la noi în țară.  

Conform spuselor vedetei de televiziune americane, România este pentru mulți prezentă mai mult în imaginația populară decât pe hartă. Cei doi au fost interesați în primul rând să facă niște fotografii cu statuia lui Vlad Țepeș. Atunci însă au început problemele.

„Spre deosebire de precedentele reportaje de călătorie, de care am cunoștință, aveam luxul de a înțelege când lucrurile merg pe o cale îngrozitor de greșită, când eșuăm, iar în România acesta a fost cazul. Am făcut o mulțime de greșeli în perioada de pregătire a producției iar una dintre ele a fost să îmi trimit prietenul rus într-o țara din fostul bloc sovietic unde localnicilor nu le plac rușii. Bătălia era pierdută înainte de a începe! Persoanele însărcinate de guvernul României să mă ajute aveau multe idei preconcepute, ar fi vrut că noi să ne schimbăm planul nostru de filmare într-un așa fel pentru a fi măgulitor pentru România. Nu aveam dreptul să filmăm rromi, altfel ne-am fi pierdut dreptul de a filma imediat. Oamenii ne cereau mită în timp ce filmam! Guvernul a forțat copii, sărmanii copii, să danseze împreună, ca și cum cineva le-ar fi pus pistolul la cap. Era ceva groaznic de filmat!” a povestit Anthony în timp ce râdea amintindu-și experiența.

În ciudă barierii puse de guvern, vedeta s-a bucurat de unele experiențe tipic românești: „Odata ce am ajuns în Transilvania, am cunoscut fantasticele chestii transilvaniene, ca Motelul Dracula cu meniul Dracula pentru micul dejun”. 

Din păcate însă experiența pe care guvernul român dorea să o proiecteze în emisiunea americană nu au fost pe gustul vedetei: „Era un spectacol rușinos și ieftin pe care ne-am trezit că trebuie să îl producem.” Cu toate acestea, Anthony s-a amuzat într-un final de experiența din țara noastră declarând: „E ceva clasic, o comedie clasică. E un mare spectacol!” 

După părerea noastră, în ciudă afirmațiilor dezamăgitoare legate de România, Anthony a ajuns să cunoască esența țării, și să intre într-un fel, într-o schița amuzantă de-a lui Caragiale, înțelegând într-un timp foarte scurt cum stă treabă la noi în țară.  

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close