Antena 3 CNN Actualitate Ce s-a întâmplat ultima oară când a fost suspendat din funcţie Florian Coldea

Ce s-a întâmplat ultima oară când a fost suspendat din funcţie Florian Coldea

Ce s-a întâmplat ultima oară când a fost suspendat din funcţie Florian Coldea
Sursa foto: foto: Agerpres
12 Ian 2017   •   19:19

În anul 2007, Florian Coldea ajungea pe prima pagina a ziarelor intr-o postura destul de ingrata. Parlamentarii ii cereau atunci capul, acuzandu-l ca ar fi facut „politie politica” pentru presedintele Basescu in timpul primei suspendari a acestuia, oferindu-i dosare cu care sa-i santajeze pe judecatorii Curtii Constitutionale.

Ce s-a intamplat, mai precis? Mircea Geoana, pe atunci seful PSD, a prezentat intr-o conferinta de presa doua note informative despre judecatori ai Curtii Constitutionale, acuzandu-l pe Coldea ca ar fi scris aceste note la cererea presedintelui Basescu. Notele se refereau la judecatorii CC Ion Predescu si Aspazia Cojocaru iar contextul era cel al suspendarii sefului statului, in care Curtea juca un rol cheie.

Mircea Geoana a cerut demisia presedintelui Basescu, a conducerii SRI si punerea sub acuzare de catre Parchetul Militar a lui Coldea si a celorlalti care au colaborat la "acest act de politie politica". Seful PSD mai spunea ca in acest mod Traian Basescu a facut presiuni politice, prin intermediul serviciilor de informatii, asupra judecatorilor Curtii Constitutionale care tocmai avizasera negativ propunerea de suspendare din functie a presedintelui.

Acuzatiile lui Geoana veneau dupa o serie de materiale de presa conform carora judecatorii CC ar fi fost „santajabili” pe baza unor detinute de SRI. Ca urmare, Coldea a fost audiat de Comisia parlamentara de control al SRI, care i-a cerut suspendarea. Ulterior, textul notelor informative la care se referea Geoana a fost prezentat presei: era vorba doar de un raspuns la o solicitare a CNSAS privind posibile legaturi ale judecatorilor cu Securitatea, raspuns din care reiesea ca acestia ar fi fost urmariti de fosta politie politica.

Coldea insusi a oferit un raspuns un pic diferit referitor la respectivele note. Ele ar fi fost redactate in urma unor „alegatii” din presa.

Continuarea, pe stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: Florian Coldea
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close