Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu restaurantele și hotelurile din România în care apar cazuri de coronavirus

Ce se întâmplă cu restaurantele și hotelurile din România în care apar cazuri de coronavirus

Un antreprenor din turism a afirmat că apariţia de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 în marile hoteluri este inevitabilă şi l-a întrebat pe şeful ANSVSA care va fi reacţia autorităţilor.

Ce se întâmplă cu restaurantele și hotelurile din România în care apar cazuri de coronavirus
Sursa foto: Pexels
04 Iun 2020   •   23:21

În cazul apariţiei de cazuri de infectare cu noul coronavirus într-un hotel sau restaurant, dacă acesta are stabilite circuite diferite, nu se va închide întreaga unitate, ci doar secţiunile afectate, a declarat, joi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, într-o discuţie cu antreprenorii din turism.

„Noi am avut cazuri în unităţi de procesare de carne din mai multe judeţe în care au fost diagnosticaţi oameni în unitatea respectivă. Ce s-a întâmplat? Într-o unitate de procesare carne, care avea şi tranşare, şi depozitare, am închis doar pe fluxul unde a fost depistat cazul, omul respectiv. Am închis activitatea acolo pentru 48 de ore, am făcut igienizare, restul activităţilor au mers înainte. Am izolat acolo, s-a făcut igienizarea, s-a făcut ancheta epidemiologică, după care activitatea, în totalitatea ei, în integritatea ei, s-a desfăşurat în parametri normali.

Deci, dacă într-un hotel sau într-un restaurant se întâmplă (să fie identificat un caz pozitiv – n. r.) şi aveţi circuite diferite, să spunem că la camera de la etajul 1, se închide zona de acces pentru etajul 1, se face dezinfecţie, se face igienizare, se face ancheta epidemiologică, după care etajele 2 şi 3 pot funcţiona. Noi pe această idee am mers, nu să blocăm întreaga activitate”, a răspuns Robert Chioveanu, potrivit Libertatea.

 

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close