Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu zilele de concediu care îţi rămân din anii anteriori. Legea îţi va permite să faci asta

Ce se întâmplă cu zilele de concediu care îţi rămân din anii anteriori. Legea îţi va permite să faci asta

Ce se întâmplă cu zilele de concediu care îţi rămân din anii anteriori. Legea îţi va permite să faci asta
de O.P.    |    27 Iun 2013   •   06:01

 Sunt angajaţi care ar da orice pentru câteva zile de concediu în plus, aşa cum alţii preferă banii. Vestea bună pentru ambele categorii este că firmele din România se aliniază tendinţelor din străinătate şi le vor permite angajaţilor să îşi vândă între ei zilele de concediu nefolosite.

Potrivit unui studiu Bestjobs, o zecime dintre companiile din România le permit angajaţilor să îşi vândă concediile între ei. În timp ce într-un procent de peste 20%, chiar firmele oferă bani în plus la salariu la sfârşitul anului celor care nu şi-au luat tot concediul legal.

Cel mai mare procent însă rămâne cel al companiilor care le permit angajaţilor să-şi ia zilele de concediu ramase dintr-un an in primele luni ale anului următor.

In ceea ce priveste modalitatea in care romanii au voie sa isi ia concediu, aproape jumătate dintre reprezentantii companiilor care au luat parte la studiu susţin ca îi lasă pe oameni sa isi consume şi toate zilele libere pentru aceeasi vacanta chiar dacă lipesec aproape o luna de la serviciu, în timp ce 28% dintre directorii de resurse umane nici nu vor să audă de concedii mai mari de două săptămâni.

Când vine vorba de învoiri în cazul unor probleme personale, în aproape jumătate din cazuri, angajatul poate trata cu şeful direct, în timp ce 35% dintre angajatori scad ziua respectivă din concediul legal.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close