Antena 3 CNN Actualitate Ce spune ministrul Sănătăţii despre cele două cazuri de deces de la Spitalul Sanador

Ce spune ministrul Sănătăţii despre cele două cazuri de deces de la Spitalul Sanador

Ce spune ministrul Sănătăţii despre cele două cazuri de deces de la Spitalul Sanador
de S.T.    |    25 Oct 2018   •   20:38

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi-a manifestat convingerea joi că organele abilitate vor face lumină în cele două cazuri de deces de la Spitalul Sanador.

„Sunt convinsă că organele abilitate vor face lumină în aceste două cazuri de la Sanador, vor face acest lucru cu siguranţă”, a spus Pintea, la TVR.

Ea a afirmat că nu există spital fără o infecţie şi a adăugat că şi în clinicile private lucrează tot medici din sistemul public.

Întrebată de ce fug oamenii de spitalele publice, Pintea a răspuns: „Pentru că găsesc mult mai multe condiţii în spitalele private, trebuie să o recunoaştem, condiţii hoteliere. Infecţii sunt şi în spitalele private. Nu există spital fără o infecţie, doar că noi am clamat întotdeauna multitudinea infecţiilor din spitalele publice. Nu, ele există şi în spitalele private şi sunt declarate şi acestea. Doar că datele nu sunt publice. Ce se întâmplă în spitalele publice este întotdeauna o carte deschisă. (....) Până la urmă, în România, în clinicile private lucrează tot medicii care lucrează în sistemul public”.

Potrivit ministrului, din punct de vedere al calităţii actului medical nu pot fi făcute diferenţe.

 

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Sorina Pintea
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close