Antena 3 CNN Actualitate Cea mai mare reţea de traficanţi de ţigări din România, anihilată de poliţie (VIDEO)

Cea mai mare reţea de traficanţi de ţigări din România, anihilată de poliţie (VIDEO)

Cea mai mare reţea de traficanţi de ţigări din România, anihilată de poliţie (VIDEO)
Sursa foto: Tigari
28 Iun 2009   •   14:19

Cea mai mare grupare de traficanţi de ţigări din Galaţi, denumită ,,La famiglia" a picat în plasa politiştilor. Şase persoane au fost arestate la Galaţi, pentru că au făcut contrabandă cu ţigări provenite din Republica Moldova Moldova şi Ucraina. Poliţiştii de frontieră au descins în casele acestora şi au găsit peste 200.000 de pachete de ţigări.

Cei şase aduceau ţigările în ţară, prin mai multe puncte de frontieră. Îşi puneau cartuşele pe sub haine şi scăpau de vigilenţa vameşilor. Ei vindeau apoi ţigările în judeţele Galaţi, Prahova şi Suceava.

Poliţiştii au descoperit că reţeaua este formată din cetăţeni români dar şi persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană. O parte dintre aceştia fac parte din două familii cunoscute în lumea interlopă gălăţeană, iar coordonatorul lor era un bărbat de 31 de ani cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană.

Şapte luni au monitorizat anchetatorii gruparea, iar acţinea desfăşurată a fost intitulată "La famiglia". Poliţiştii au acţionat la pont, pentru a-i putea reţine pe cei şase. În ultima săptămână poliţiştii au făcut 13 percheziţii în Galaţi dar şi în Prahova, şi au emis 12 mandate de aducere a unor persoane.

11 oameni au fost reţinuţi, iar pe numele a şase dintre aceştia au fost emise ulterior şi mandate de arestare. Captura oamenilor legii este de 200.498 pachete ţigări în valoare de aproape 800.000 de lei.



Antena 3

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close