Antena 3 CNN Actualitate Cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani

Cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani

Cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Apr 2017   •   08:30

A fost cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 14 ani, în România. Pe Vf. Omu s-au înregistrat -13 grade Celsius și - 10 la Bâlea Lac.

Chiar și în Capitală s-au înregistrat azi noapte 0 grade la stația meteo de la Băneasa. Iar dimineața a continuat în același mod. La ora 8 dimineața se înregistrau -12 grade la Bâlea Lac, -8 la Miercurea Ciuc, -5 la Predeal, -4 la Sfântu Gheorghe.

În toată țara este valabilă în contonuare o informare meteorologică de ger cu brumă în cea mai mare parte a țării și local îngheț la sol.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în această primăvară în Harghita a fost consemnată sâmbătă dimineaţa la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 9 grade Celsius.

Meteorologul Paşol Adrian, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, a declarat pentru AGERPRES că această valoare s-a consemnat între orele 04,00 şi 05,00, după care a început să crească uşor.

Şi în celelalte localităţi harghitene s-au înregistrat temperaturi scăzute. La Odorheiu Secuiesc şi Joseni s-au înregistrat minus 4 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 3 grade, iar la staţia de munte Bucin s-au măsurat minus 5 grade Celsius.

Meteorologul Adrian Paşol a spus că temperaturile au scăzut pe fondul unui cer senin, al stratului de zăpadă şi al presiunii ridicate. Potrivit sursei citate, în următoarele zile se va încălzi uşor, iar spre mijlocul săptămânii viitoare se vor înregistra temperaturi apropiate de valorile normale ale perioadei.

Astfel de temperaturi scăzute pot afecta atât pomii fructiferi cât şi unele culturi agricole, dar pun în pericol şi viaţa unor păsări.

Şeful Direcţiei Agricole Harghita, Torok Jeno, a declarat pentru AGERPRES că la această temperatură vor fi afectaţi pomii fructiferi, atât cei aflaţi în faza de înflorire, cât şi cei care sunt în faza de înmugurire. Acesta a spus că nu este în pericol cultura de bază din judeţ, cartoful, şi nici culturile de toamnă, dar pot exista probleme la lucernă, trifoi şi posibil orzoaică.

Meteorologul Dinu Mărășoiu a oferit la Antena 3 mai multe informații despre vremea din România.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close