Antena 3 Actualitate CEDO confirmă că plângerea Laurei Codruța Kovesi este doar înregistrată, nu și declarată admisibilă

CEDO confirmă că plângerea Laurei Codruța Kovesi este doar înregistrată, nu și declarată admisibilă

31 Ian 2019   •   13:44
CEDO confirmă că plângerea Laurei Codruța Kovesi este doar înregistrată, nu și declarată admisibilă

Curtea Europeană a Drepturilor Omului confirmă azi, 31 ianuarie, ceea ce a anunțat QMagazine, referitor la informaţiile fales vehiculate cu privire la plângerea L.C.Kovesi împotriva statului român. 

Aşa cum se arată în răspunsul oficial al CEDO remis QMagazine, plângerea se află pe rol, adică este înregistrată, nu declarată admisibilă:

„Plângerea L.C. Kovesi împotriva României (nr. 3594/19) a fost depusă la CEDO în decembrie 2018 și este în prezent ÎN CURS DE EXAMINARE în fața Curții”, transmite Q Magazine.

Reamintim că în urma unei hotărâri a CCR prin care s-a admis un conflict de constituționalitate între Ministerul Justiției şi Președintele României, acesta din urmă a fost obligat să semneze decretul de eliberare din funcția de procuror şef al DNA a Laurei Codruța Kovesi.

Aceasta a atacat decizia la CEDO pe motiv că nu a fost citată de CCR şi că nu i s-a asigurat dreptul la un proces echitabil.

În aceste zile avocata Laurei Codruța Kovesi a declarat că plângerea de la CEDO a fost declarată admisibilă.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close