Antena 3 CNN Actualitate Cei mai bogaţi români din imobiliare ? avere de 17 miliarde euro. Patriciu, Becali, fraţii Negoiţă

Cei mai bogaţi români din imobiliare ? avere de 17 miliarde euro. Patriciu, Becali, fraţii Negoiţă

Cei mai bogaţi români din imobiliare ? avere de 17 miliarde euro. Patriciu, Becali, fraţii Negoiţă
10 Oct 2008   •   08:24

Până acum o lună se considera că imobiliarele constituie una dintre cele mai sigure investiţii posibile. Afacerile în domeniu au produs mulţi dintre bogaţii României de azi.
Topul 300 realizat de revista Capital prezintă un top al celor mai bogaţi oameni care au făcut afaceri cu case sau terenuri. Conform estimărilor publicaţiei , valoarea proprietăţilor acestora ajunge la 17 miliarde de euro. În fruntea listei se află Dinu Patriciu, Gigi Becali şi fraţii Negoiţă.
Pentru Dinu Patriciu, imobiliarele s-au situat, alături de industria petrolului şi mass-media, în fruntea domeniilor indicate de omul de afaceri, în luna august 2007. Immorent, parte a grupului Erste, grupul Rompetrol şi familia Patriciu vor dezvolta în parteneriat un proiect imobiliar de 300 milioane euro în nordul Bucureştiului, care va include şi noul sediu al companiei petroliere. Patriciu mai are participaţii la firmele Alpha Construcţii şi Investiţii Imobiliare şi Hein Romania. Recent, Rompetrol a vândut 83,91% din Astra Investiţii Imobiliare pentru 33,85 milioane dolari.
Filozofia lui Gigi Becali este simplă: ?cheia succesului în afaceri este să cumperi ieftin şi să vinzi scump. Asta fac eu?, spune finanţatorul Stelei, explicând o strategie simplă, dar care i-a adus miliarde de euro. El spune că în Pipera, acolo unde deţine 250 de hectare de teren, va construi un ansamblu rezidenţial format din 20 de blocuri. Becali deţine terenuri în sectoarele 1 şi 2 ale Capitalei, Popeşti-Leordeni, Baloteşti, Otopeni, în Brăila şi Piteşti. Numai valoarea de piaţă a Palatului Becali din Capitală ar fi, potrivit spuselor sale, de 25 de milioane de euro - teren plus imobil.
In top se mai regăsesc fraţii Negoiţă. Ionuţ şi Robert Negoiţă sunt proprietarii celui mai mare hotel din estul Europei, în care au investit peste 30 de milioane de euro şi a cărui valoare de piaţă se estimează că va ajunge la 200 de milioane de euro în acest an. Grupul Confort, deţinut de cei doi, este proprietarul hotelurilor cu acelaşi nume, al parcului acvatic Water Park de la Otopeni şi al cartierului de vile Domus din Pipera.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinu Patriciu Gigi Becali Rompetrol
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close