Antena 3 CNN Actualitate Cei opt casieri de la Vama Giurgiu, reţinuţi pentru luare de mită, vor fi cercetaţi în stare de libertate

Cei opt casieri de la Vama Giurgiu, reţinuţi pentru luare de mită, vor fi cercetaţi în stare de libertate

Cei opt casieri de la Vama Giurgiu, reţinuţi pentru luare de mită, vor fi cercetaţi în stare de libertate
Sursa foto: Vama
21 Mai 2009   •   09:12

Cei opt casieri ai Companiei Naţionale de Drumuri, care lucrau la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, au părăsit arestul IPJ Giurgiu, unde au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei vor fi cercetaţi în stare de libertate pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Decizia a fost luată de Tribunalul Giurgiu. Instanţa a decis, însă, ca aceştia să nu aibă dreptul de a părăsi localitatea.

Cei opt au fost reţinuţi miercuri, după ce în biroul lor procurorii au găsit 8.000 de euro, pe care casierii nu i-au putut justifica.

Cele opt persoane au părăsit sediul Poliţiei din Giurgiu după miezul nopţii, imediat după ce ordonanţa de reţinere a expirat. Magistraţii au luat decizia ca ei să fie cercetaţi mai departe în stare de libertate.

Decizia a fost salutată de avocaţii apărării, care au criticat totuşi modul în care a fost pornită ancheta.

Procurorii susţin că cei opt angajaţi de la Vama Giurgiu percepeau o taxă mai mică pentru maşinile care teceau podul de la Ruse şi nu dădeau chitanţe. La percheziţie au fost descoperiţi 8.000 de euro ascunşi în diferite locuri în toneta din vamă, bani pe care casierii nu i-au putut justifica.

Şefii de la CNADNR afirmă că nu şi-au dat seama că încasările erau mai mici. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu susţine că se aştepta ca rezultatele controlului de la Giurgiu să scoată la iveală nereguli.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Giurgiu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close